Hallgassa élőben!

Gyakornoki program előnyei a Mercedes-Benz gyárban

Egy-egy szakma elsajátítása akkor a leghatékonyabb, ha az elmélet gyakorlattal párosul. Ezt segíti elő a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában hosszú évek óta sikerrel zajló gyakornoki program, melynek keretében a felsőfokú tanulmányaikat jelenleg is folytató hallgatók az elméleti tudásukat átültethetik a gyakorlatba. Jelentős részük később a Mercedes-Benz gyár állandó munkatársaivá is válnak. A gyár nyitott, több részlegén is adott a lehetőség a gyakorlatra. A fiatalokkal való beszélgetések alátámasztják, rengeteg előnnyel jár számukra a program, miközben ízelítőt kapnak a munka világából is, ráadásul nagyvállalati környezetben. Két héttel ezelőtt két diákkal való beszélgetésünket adtuk közre, most újabb két srác mesél a tapasztalatairól.

„Adott a folyamatos fejlődés”

Balog Szabolcs 23 éves, a kecskeméti Neumann János Egyetem tanulója, járműmérnök szakon végzős. Fél éve gyakornok a gyár karosszériaüzem területén.

– Milyen céllal jelentkeztél a gyakornoki programra?
Fontosnak tartom a szakmai és szakirányú kompetenciáim, valamint a prezentációs és a kommunikációs készségeim fejlesztését. Emellett a problémamegoldó képességem, illetve az analitikus gondolkodásmód tovább fejlesztését tűztem ki célul. Mindezek elérésében nagy segítségemre van a program.

Balog Szabolcs

– A program után is szeretnél maradni?
– Igen, így tervezem. Szeretnék a Mercedes- Benz gyár csapatában dolgozni mint üzemmérnök. A cégnél eddig eltöltött idő alatt rengeteg új technológiát ismerhettem meg. Célom a korábban tanult műszaki eljárások további bővítése, illetve új ismeretek elsajátítása.

– Bejöttek a számításaid a gyakornoki programmal kapcsolatban?
– Fél év távlatából mondhatom, hogy igen. A csapatomban dolgozó, tapasztalt kollégák rendszeres támogatásukkal hozzájárulnak a folyamatos fejlődésemhez. Az általuk adott feladatok, projektek minden nap új kihívást jelentenek, ezáltal pedig segítik képességeim fejlődését.

– Mi motivál leginkább a munkádban?
– A járműgyártás területén minden nap új lehetőségek és projektek várnak rám, mindez pedig egy olyan közösségben, ahol a folyamatos fejlődés lehetősége is adott, magasan képzett kollégák támogatásával.

– A Mercedes-Benz autók közül melyiket választanád, ha lehetne?
– A Kecskeméten gyártott típusok mind tökéletesen megfelelnének az igényeimnek. Ezeken kívül azonban van egy igazán nagy kedvencem, az 585 lóerős Mercedes-AMG G 63, amely egy igazi erőgép és maga a luxus.

„Kihívások és elismerések”

A 22 éves Fabó János a kecskeméti Neumann János Egyetem mérnökinformatikus hallgatója, így gyakornok munkáját a gyár informatikai részlegén tölti.

– Milyen elvárásokkal érkeztél a gyárba?
– Úgy gondolom, csak nyerhetek a programmal. Mindenféleképpen a tanulást, a fejlődést és az új tapasztalatok szerzését tartom fontosnak a programban eltöltött idő alatt.

– Hosszú távon gondolkozol a Mercedes-Benz gyárban?
– Mindenképpen. A cégnél sok új technológiát és vállalati rendszert ismerhettem meg. A célom az, hogy ezt a szakmai tudást továbbra is a Mercedes-Benz gyárnál bővítsem és hasznosítsam.

Fabó János

– Hogy érzed magad a csapatban gyakornokként?
– Egy remek csapat részese vagyok. A program pozitívumai közül kiemelném még a tapasztalatszerzést, illetve a fejlődő nyelvtudásomat is. Továbbá nagyon sok pozitív értékelést és visszajelzést kapok szinte minden területről a munkám során.

– Hogyan jellemeznéd a napi munkád?
– A munkakörömbe tartozó feladataimat már rutinszerűen végzem, viszont mindig új kihívás elé állítanak a rám bízott feladatok. Emellett pedig napról napra egyre motiváltabb vagyok és bár eleinte idegen volt számomra ez a munkahelyi környezet, most már sok önbizalmat ad a számomra.

– Van kedvenc Mercedes-Benz autód?
– A kecskeméti gyárból kiguruló CLA Coupé-t nevezném meg, mely szerintem egy remek design és nagy teljesítmény párosa. A kényelem sem utolsó, melyet a “Hey Mercedes” beszédvezérlésen keresztül is lehet érezni.

Jelentkezz Te is gyakornoknak a kecskeméti Mercedes-Benz gyárba! Nézd meg a nyitott pozíciókat itt:

https://cutt.ly/fb_mbmhgyakornok

Amennyiben szívesen hallanál még személyes történeteket, információkat a gyakornoki programról, nézd meg a Mercedes Benz gyár YouTube csatornáján ((1) Mercedes-Benz Gyár Kecskemét – YouTube) a Carpool videósorozatot!

Kövesd Facebook ((3) Mercedes-Benz Gyár Kecskemét | Facebook) és Instagram oldalukat (Mercedes-Benz Gyár Kecskemét (@mercedesbenzgyarkecskemet) • Instagram-fényképek és -videók)!

Hozzászólások

werkfilm
A James Bond-filmek kameráival forgatták az őszödi beszédről készült filmet (videó)
Kooperatív Doktori Program / 4 órája
Ősztől közel 5 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a fiatal kutatók
A programra való jelentkezés várhatóan 2021. július 12-én kezdődik, és 2021. augusztus 31-én zárul.
Gyász
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HERCZEG FERENC kecskeméti lakos, 73 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. június 18-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Hálás szívvel fejezzük ki köszönetünket a rokonoknak, barátoknak, munkatársaknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik SZAKÁL ISTVÁNT utolsó útjára elkísérték, sírjára koszorút, virágot helyeztek, gyászunkban együtt éreztek velünk. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FÜLÖP JÁNOSNÉ Szántai Rozália kunadacsi lakos, 80. életévében elhunyt. Temetése 2021. június 18-án, 10.00 órakor lesz a kunadacsi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy HATÁR MIHÁLYNÉ Kiss Mária 2021. június 7-én, 86. évében elhunyt. Szerettünket szűk családi körben kisértük utolsó útjára. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, Csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, Örökké él, kit igazán szeretnek." (Kosztolányi Dezső) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH IMRE kecskeméti lakos, 70 éves korában elhunyt. Temetése 2021. június 18-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászmise a temetés után 11.00 órakor lesz a Barátok templomában. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HEGEDŰ-TORMA BÉLÁNÉ Messzi-Szabó Ilona a Margaréta Nyugdíjas Otthon lakója életének 81. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. június 18-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló gondviselője.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett feleségem, édesanyánk, nagymamánk, dédmamám UNGVÁRI JÓZSEFNÉ Varga Ágnes a Barnevál egykori művezetője kecskeméti lakos, életének 71. évében hosszú, türelemmel viselt betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2021. június 17-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Nem múlnak ők el, Kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek..." (Juhász Gyula) Fájó szívvel emlékezünk LÓCZI FERENC halálának 15. évfordulóján. Felesége, gyermekei, unokái.
"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek..." (Juhász Gyula) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZÉL PÁL városföldi lakos, 67 éves korában elhunyt. Temetése 2021. június 15-én, 11.00 órakor lesz a városföldi Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KRÁLIK GYÖRGY nyugalmazott őrnagy kecskeméti lakos, 91 éves korában elhunyt. Temetése 2021. június 16-án, 11.00 órakor lesz a Szentcsalád Plébánián. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Tiszteletüket egy szál virággal fejezhetik ki. A gyászoló család.
"Suhanva száll az élet tova, ami elmúlt nem jön vissza soha. Bár lassan mindent elvesztünk, de lesz, kit örökké szeretünk." BENDE PÁLNÉ Kovács Matild halálának 10. évfordulójára. Szerető családod.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SERSÉNYI SÁNDORNÉ szül: Hajagos Mária, 82 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. június 18-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatásán megjelennek és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FÖLDI GYÖRGY kecskeméti lakos, életének 87. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. június 14-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető szóróparcellájánál. Minden külön értesítés helyett. Gyászoló szerettei.
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. SZABÓ PÁLNÉ Gugyeta Archondula 82 éves korában hirtelen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. június 14-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben a római katolikus szertartása szerint. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS DEZSŐNÉ Marozsi Rozália kecskeméti lakos, 84 éves korában elhunyt. Temetése 2021. június 14-én, 14.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton köszönjük mindazoknak, aki a temetésen részt vesznek, mély gyászunkban velünk együtt éreznek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTHNÉ SZÉNÁSI KATALIN kecskeméti lakos, életének 91. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. június 14-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
"Szemünkben tükrözik tekintetük még, S a boldog órák drága, tiszta üdvét Fölissza lelkünk, mint virág a napfényt És élnek ők tovább, szűz gondolatként. (Juhász Gyula) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JANTYIK TAMÁS PÁL 2021. május 30. napján életének 59. évében elhunyt. Szeretett halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. június 11-én, pénteken 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. "Csoda volt hogy éltél és bennünket szerettél, nekünk nem haltál meg, csak álmodni mentél." A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Kegyeletüket egy szál virággal fejezzék ki. A szerető család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZAKÁL ISTVÁN árufuvarozó kerekegyházi lakos, 58 éves korában elhunyt. Temetése 2021. június 11-én, 14.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, Csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg kit felednek, Örökké él, kit igazán szeretnek." (Kosztolányi Dezső) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZÖLÖSI FERENCNÉ Molnár Zsuzsanna az egykori Megyei Adóhivatal volt dolgozója kecskeméti lakos, 2021. május 28-án életének 68. évében hosszú betegség után elhunyt. Búcsúztatása 2021. június 11-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MOLNÁR ERZSÉBET nyárlőrinci lakos, 75 éves korában, 2021. június 1-jén hosszas betegség után elhunyt. Búcsúztatása 2021. június 9-én, 10.00 órakor lesz a nyárlőrinci Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Köszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Környezetvédelem / 6 órája
Több mint öt tonna hulladék gyűlt össze a II. Tisza-tavi PET Kupán
galériával / 6 órája
Kovács Emil Lajos műveiből nyílt tárlat Kecskeméten
Horváth Péter
bombázó / 7 órája
Alica a világ legszexibb sportolónője, mellbedobással még ott lehet a tokiói olimpián is
Világklasszis / 7 órája
Hiába szereztek gyorsan vezetést a dánok, De Bruyne vezérletével fordítottak a belgák
nagy hiányzó / 7 órája
Wimbledonban és az olimpián sem indul Nadal
galériával / 8 órája
Inspiráló nőké volt a főszerep a kiskunhalasi konferencián
Mester-Horváth Nikolett