Hallgassa élőben!

Gyakornoki program előnyei a Mercedes-Benz gyárban

Egy-egy szakma elsajátítása akkor a leghatékonyabb, ha az elmélet gyakorlattal párosul. Ezt segíti elő a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában hosszú évek óta sikerrel zajló gyakornoki program, melynek keretében a felsőfokú tanulmányaikat jelenleg is folytató hallgatók az elméleti tudásukat átültethetik a gyakorlatba. Jelentős részük később a Mercedes-Benz gyár állandó munkatársaivá is válnak. A gyár nyitott, több részlegén is adott a lehetőség a gyakorlatra. A fiatalokkal való beszélgetések alátámasztják, rengeteg előnnyel jár számukra a program, miközben ízelítőt kapnak a munka világából is, ráadásul nagyvállalati környezetben. Két héttel ezelőtt két diákkal való beszélgetésünket adtuk közre, most újabb két srác mesél a tapasztalatairól.

„Adott a folyamatos fejlődés”

Balog Szabolcs 23 éves, a kecskeméti Neumann János Egyetem tanulója, járműmérnök szakon végzős. Fél éve gyakornok a gyár karosszériaüzem területén.

– Milyen céllal jelentkeztél a gyakornoki programra?
Fontosnak tartom a szakmai és szakirányú kompetenciáim, valamint a prezentációs és a kommunikációs készségeim fejlesztését. Emellett a problémamegoldó képességem, illetve az analitikus gondolkodásmód tovább fejlesztését tűztem ki célul. Mindezek elérésében nagy segítségemre van a program.

Balog Szabolcs

– A program után is szeretnél maradni?
– Igen, így tervezem. Szeretnék a Mercedes- Benz gyár csapatában dolgozni mint üzemmérnök. A cégnél eddig eltöltött idő alatt rengeteg új technológiát ismerhettem meg. Célom a korábban tanult műszaki eljárások további bővítése, illetve új ismeretek elsajátítása.

– Bejöttek a számításaid a gyakornoki programmal kapcsolatban?
– Fél év távlatából mondhatom, hogy igen. A csapatomban dolgozó, tapasztalt kollégák rendszeres támogatásukkal hozzájárulnak a folyamatos fejlődésemhez. Az általuk adott feladatok, projektek minden nap új kihívást jelentenek, ezáltal pedig segítik képességeim fejlődését.

– Mi motivál leginkább a munkádban?
– A járműgyártás területén minden nap új lehetőségek és projektek várnak rám, mindez pedig egy olyan közösségben, ahol a folyamatos fejlődés lehetősége is adott, magasan képzett kollégák támogatásával.

– A Mercedes-Benz autók közül melyiket választanád, ha lehetne?
– A Kecskeméten gyártott típusok mind tökéletesen megfelelnének az igényeimnek. Ezeken kívül azonban van egy igazán nagy kedvencem, az 585 lóerős Mercedes-AMG G 63, amely egy igazi erőgép és maga a luxus.

„Kihívások és elismerések”

A 22 éves Fabó János a kecskeméti Neumann János Egyetem mérnökinformatikus hallgatója, így gyakornok munkáját a gyár informatikai részlegén tölti.

– Milyen elvárásokkal érkeztél a gyárba?
– Úgy gondolom, csak nyerhetek a programmal. Mindenféleképpen a tanulást, a fejlődést és az új tapasztalatok szerzését tartom fontosnak a programban eltöltött idő alatt.

– Hosszú távon gondolkozol a Mercedes-Benz gyárban?
– Mindenképpen. A cégnél sok új technológiát és vállalati rendszert ismerhettem meg. A célom az, hogy ezt a szakmai tudást továbbra is a Mercedes-Benz gyárnál bővítsem és hasznosítsam.

Fabó János

– Hogy érzed magad a csapatban gyakornokként?
– Egy remek csapat részese vagyok. A program pozitívumai közül kiemelném még a tapasztalatszerzést, illetve a fejlődő nyelvtudásomat is. Továbbá nagyon sok pozitív értékelést és visszajelzést kapok szinte minden területről a munkám során.

– Hogyan jellemeznéd a napi munkád?
– A munkakörömbe tartozó feladataimat már rutinszerűen végzem, viszont mindig új kihívás elé állítanak a rám bízott feladatok. Emellett pedig napról napra egyre motiváltabb vagyok és bár eleinte idegen volt számomra ez a munkahelyi környezet, most már sok önbizalmat ad a számomra.

– Van kedvenc Mercedes-Benz autód?
– A kecskeméti gyárból kiguruló CLA Coupé-t nevezném meg, mely szerintem egy remek design és nagy teljesítmény párosa. A kényelem sem utolsó, melyet a “Hey Mercedes” beszédvezérlésen keresztül is lehet érezni.

Jelentkezz Te is gyakornoknak a kecskeméti Mercedes-Benz gyárba! Nézd meg a nyitott pozíciókat itt:

https://cutt.ly/fb_mbmhgyakornok

Amennyiben szívesen hallanál még személyes történeteket, információkat a gyakornoki programról, nézd meg a Mercedes Benz gyár YouTube csatornáján ((1) Mercedes-Benz Gyár Kecskemét – YouTube) a Carpool videósorozatot!

Kövesd Facebook ((3) Mercedes-Benz Gyár Kecskemét | Facebook) és Instagram oldalukat (Mercedes-Benz Gyár Kecskemét (@mercedesbenzgyarkecskemet) • Instagram-fényképek és -videók)!

Hozzászólások

gazdaság Pozsgai Ákos
Több ezer milliárd forint jut fejlesztésre Soltvadkerten
kultúrkincs / 12 perce
A 120 éves magyar filmet ünnepelik a Magyar Mozgókép Fesztiválon
Szombatig várják az érdeklődőket a Veszprém-Balaton régióban.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GACS TIBORNÉ Máté Mária kecskeméti lakos, 81 éves korában, 2021. június 7-én váratlanul elhunyt. Temetése 2021. június 29-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SIKARI JENŐ matkói lakos, 78 éves korában elhunyt. Temetése 2021. június 29-én, 13.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy CSÍK SÁNDOR 76 éves korában 2021. június 17-én elhunyt. Drága halottunk temetése 2021. június 29-én, 10.00 órakor lesz a jakabszállási temetőben. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél, fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra te soha meg nem haltál." Fájdalommal megtört szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk SZŰCS FERENC életének 81. évében hosszan tartó súlyos betegségben váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatását szűk családi körben tartjuk, végső nyugalomra a kecskeméti Köztemetőbe helyezzük. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik fájdalmunkban velünk együtt éreznek. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Az én életem olyan volt, mint a szép nyár. Életem véget ért. Oly hirtelen jött halálom, ki sem tudtam mondani: Isten veled családom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ifj. LUCZE SÁNDOR karosszéria lakatos hetényegyházi lakos, 36 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2021. június 28-án, 15.00 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy UJHIDY LÁSZLÓ kecskeméti lakos, 61 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. június 24-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik HERCZEG FERENC búcsúztatásán megjelentek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal, megrendülten tudatjuk, hogy szeretett férjem PLESKÓ LŐRINC 2021. június 9-én, életének 59. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvait 2021. június 23-án, 10.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben, az evangélikus egyház szertartása szerint helyeztetjük örök nyugalomra. Drága emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család. Mosolygós tekintetére, kedves szavaira egyetlen szál virággal emlékezzünk!
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KONCZ IMRE ny. százados kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. június 23-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben katonai tiszteletadással. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik HORVÁTH IMRE temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretetet, munka és küzdelem volt egész életed." Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy férjem, édesapánk, apósom, nagyapánk KÓCSÓ ISTVÁN 2021. június 10-én, életének 74. évében elhunyt. Utolsó útjára 2021. június 22-én, 10.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik drága szerettünk temetésén részt vesznek és fájdalmunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HERCZEG FERENC kecskeméti lakos, 73 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. június 18-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Hálás szívvel fejezzük ki köszönetünket a rokonoknak, barátoknak, munkatársaknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik SZAKÁL ISTVÁNT utolsó útjára elkísérték, sírjára koszorút, virágot helyeztek, gyászunkban együtt éreztek velünk. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FÜLÖP JÁNOSNÉ Szántai Rozália kunadacsi lakos, 80. életévében elhunyt. Temetése 2021. június 18-án, 10.00 órakor lesz a kunadacsi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy HATÁR MIHÁLYNÉ Kiss Mária 2021. június 7-én, 86. évében elhunyt. Szerettünket szűk családi körben kisértük utolsó útjára. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, Csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, Örökké él, kit igazán szeretnek." (Kosztolányi Dezső) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH IMRE kecskeméti lakos, 70 éves korában elhunyt. Temetése 2021. június 18-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászmise a temetés után 11.00 órakor lesz a Barátok templomában. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HEGEDŰ-TORMA BÉLÁNÉ Messzi-Szabó Ilona a Margaréta Nyugdíjas Otthon lakója életének 81. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. június 18-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló gondviselője.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett feleségem, édesanyánk, nagymamánk, dédmamám UNGVÁRI JÓZSEFNÉ Varga Ágnes a Barnevál egykori művezetője kecskeméti lakos, életének 71. évében hosszú, türelemmel viselt betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2021. június 17-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KRÁLIK GYÖRGY nyugalmazott őrnagy kecskeméti lakos, 91 éves korában elhunyt. Temetése 2021. június 16-án, 11.00 órakor lesz a Szentcsalád Plébánián. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Tiszteletüket egy szál virággal fejezhetik ki. A gyászoló család.
"Suhanva száll az élet tova, ami elmúlt nem jön vissza soha. Bár lassan mindent elvesztünk, de lesz, kit örökké szeretünk." BENDE PÁLNÉ Kovács Matild halálának 10. évfordulójára. Szerető családod.
Muay Thai / 30 perce
Címmérkőzésre készül Vidákovics Patrik
Márton Anna
fülöpháza / GALÉRIÁVAL / 37 perce
Autóval ütközött a motoros, mindkét jármű kigyulladt
Pozsgai Ákos
bűnügyek / 56 perce
Többször megalázta és megverte élettársát egy szabadszállási férfi
baon.hu
tokió 2020 / 59 perce
Elképesztő, de már a nyolcadik olimpiájára készül a lovas Andrew Hoy
Autóvezetési stílusok / 1 órája
Önvezető autók: még egy megoldandó probléma aggasztja a szakértőket
katasztrófa / 1 órája
Tornádó Csehországban – folytatják a mentést, keresik a sérülteket