szponzorált tartalom

2018.11.27. 05:00

Fókuszban az agrárium

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg az Őszi Agrárvacsorák elnevezésű ügyféltalálkozóját a Takarék Agrár Igazgatóság és a Fókusz Takarék. A kecskeméti Sasfészekben megtartott rendezvényre a térség mintegy 150 agrárvállalkozóját hívták meg, akik szinte valamennyien éltek is a lehetőséggel és megtisztelték jelenlétükkel a házigazdákat.

A rendezvényház ünnepi díszbe öltözött. A meghívott vendégeket személyesen köszöntötték a Takarék munkatársai, akikkel a gazdák nap mint nap intézik a pénzügyeiket. A Fókusz számára kiemelten fontos az agrárium, a térségben dolgozó gazdák, valamint az általuk megtermelt agrárpiaci termékek. A pénzintézet számos munkatársa maga, vagy a családja is gazdálkodik. Így valóban baráti, kötetlen hangulatban zajlott le az ízletes vacsorával egybekötött ügyféltalálkozó.

A vendégeket elsőként Sebestyén István, a Fókusz Takarék ügyvezető igazgatója köszöntötte. Fókuszban az agrárium című előadása keretében a Fókusz Takarék 60 évét mutatta be.

– A Fókusz Takarék alapítója, a Jászszentlászlói Takarék az idén ünnepelte 60. évfordulóját. Ilyen jeles alkalom kapcsán különösen elgondolkozik az ember azon, hogy milyen folyamatos építkezés volt ez a 60 év. Számtalan változás történt hat évtized alatt. Ugyanakkor vannak meghatározó alapelveink, melyek sosem változhatnak. E tradicionális gyökereket mi azon elődeinktől hozzuk, akik a történetünket építették. Mindezen múltbéli értékek alapjain építjük tovább az önökkel közös jövőt – hangsúlyozta az ügyvezető, majd a személyes vonatkozásait is megosztotta.

– A Fókusz az első munkahelyem, húsz éve pénztárosként kezdtem. Móricgáton nőttem fel, később Jászszentlászlóra költöztem, ahol ma is élek. Abban a közegben vannak a gyökereim, ott érzem jól magam. Ugyanígy van ezzel a Takarék is, helyben vannak a gyökerei, a kapcsolatai, és ott élvezi az ügyfelek bizalmát. Ezek a gyökerek irányt mutatnak számunkra, hogy hármas filozófiánkat követve támogassuk Ügyfeleink pénzügyeit: 1. Hiszünk az emberi hangban! 2. Van Önre időnk… 3. Szeretjük, hogy Ön egyedi…– sorolta Sebestyén István.

– A múlt értékeit a jövő szolgálatába állítjuk. 60 év után ma 130 ezer ügyfelünk van, 500 dolgozónk és mérlegfőösszegünk az induló száz forinttal szemben ma már 123 milliárd forint – hangsúlyozta, majd áttért az agráriummal való kapcsolatukra, mely kiemelten fontos a számukra.

– Térségünkben jelentős az agrárszektor valamennyi képviselőjének jelenléte, akik finanszírozásában részt vállalunk. Jelenleg összesen 16 milliárd forintnyi hitellel támogatjuk a szektor céljait. Az agrárfinanszírozás aránya a teljes hitelportfolión belül 44 százalék, tehát majdnem a fele a hitelállományunknak. Mi a Fókusz Takaréknál tudjuk, hogy a vállalkozásokkal és a magánszemélyekkel is természetes módon összefonódik az életünk. Hiszen itt élünk egymás közvetlen közelében. Felelős részt vállalunk a hozzánk fordulók életéből azzal, hogy segítjük őket a pénzügyekben. Nálunk nincs finanszírozásból kizárt ágazat. A Takarék Csoport nemcsak az agráriumban, hanem az arra épülő ágazatokban is aktív szereplő marad. Beleértve az állattenyésztés és az élelmiszeripar mellett a gabona-, valamint az inputanyag-kereskedőket, integrátorokat. Vezérszempont a számunkra a partnerség, az együttműködés – mondta végezetül a Fókusz Takarék vezetője.

A Takarék Csoport megújult stratégiájában kiemelt jelentősége van az agráriumhoz fűződő kapcsolatnak. A több mint egy éve alakult Takarék Agrár Igazgatóság számos átszervezéssel és újítással ad új lendületet a mezőgazdaságban jelentkező pénzügyi igények megoldásaihoz. Az igazgatóság vezetője Hollósi Dávid, aki Helikopternézetből a hazai mezőgazdaság jelene és a következő 10 év reálisan kitűzhető céljai címmel tartotta meg szakmai előadását, mely a jelenlévő gazdák számára is sok új és hasznos információt közvetített.

Előadásában Hollósi Dávid kitért az agrárfinanszírozási alapelvekre, példákon keresztül a hazai mezőgazdaság fő makrogazdasági mutatóira, az agrárium banki – üzleti és kockázati – megítélésére, valamint a hazai mezőgazdaság középtávú kitörési lehetőségeire. Előadása végén összességében megjegyezte, hogy a bank fontosnak tartja a mezőgazdaságot, az agrárvállalkozások a jövedelem és a hitel szempontjából egyaránt jó ügyfelek. A bank dolgozói e téren is folyamatosan képzik magukat, hogy minden helyzetben maximálisan ki tudják szolgálni a pénzügyi igényeiket.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában