hirdetés

2019.04.08. 00:00

Film a gazdaságról

Kecskemét városa 2018-ban ünnepelte 650. születésnapját. Fennállásának évszázadai komoly örökséget adtak a mindenkori utókornak.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatókkal és szakmai segítőkkel közösen rendezett kiállítást a volt SZIGMA, az egykori Leszámítoló és Pénzváltó Bank épületében. A kiemelt jelentőségű tárlat bemutatta azt a virtuális utat, amin végigjárva megismerhető volt a 650 éves hírös város gazdaságtörténete átfogó várostörténeti háttérrel, kiemelve a jelentős mérföldköveket.

A kiállítás nemcsak ismeretterjesztő, hanem a fiataloknak pályaorientációs és motivációs élményt is nyújtott. Tavaly ősszel a két hónap alatt több ezren tekintették meg azokat a rekvizítumokat, amelyek segítségével vissza lehetett térni a múltba azokhoz a gyökerekhez, amelyek máig táplálják a prosperáló város gazdaságát.

A kiállítás kapui bezártak, a jubileumi esztendő is véget ért, ám a kereskedelmi és iparkamara vezetése értékőrző döntésének köszönhetően tovább él a kiállítás, mégpedig egy film formájában. A 25 perces produkció bemutatja Kecskemét legfőbb gazdaságtörténeti fejezeteit: a céhes világot, a cégek kialakulásának korszakát, a modern várossá válás folyamatát, a két világháború közötti évek meghatározó gazdaságtörténeti vonatkozásait, azt, hogy Kecskemét ipara miként fejlődött, alakult 1948 után. Nemcsak a tárlaton volt látható, hanem a film is bemutatja a város hírös mesterségeit, a napjainkban alkotó neves mestereket, de a helyi szakképzés közép- és felsőfokú fundamentumait is.

A közkinccsé tett produkciót az internet segítségével bárki megtekintheti a kamara honlapján, a www.bkmkik.hu oldalon, az Évszázadok öröksége menüpontra kattintva.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában