Szponzorált tartalom

2020.01.21. 12:52

Családbarát Hely lett a Schneider Electric kunszentmiklósi üzeme

A gyermeket vállaló munkatársak támogatása, a szülés után a munkába történő visszatérést segítő részmunkaidős foglalkoztatás, irodai dolgozók esetében az otthoni munkavégzés lehetősége – többek között ezeket a családbarát intézkedéseket vezette be a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. A társaság idén elnyerte a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Bronz fokozatát.

A Schneider Electric kunszentmiklósi gyárában több lehetőséget is kínálnak a munkatársaknak annak érdekében, hogy elősegítsék a munka és a magánélet egyensúlyát. „A kisgyermekesek külön munkarendben, és ha erre van igény, akár részmunkaidőben is dolgozhatnak. Az édesanyáknak a gyermekük megszületésekor 12 hétig fizetjük a teljes alapbért, az édesapák számára pedig extra szabadságot is adunk a Family Leave programunk keretében. Szintén ehhez a kezdeményezéshez kapcsolódik, hogy további fizetett szabadsággal segítjük azokat a munkatársainkat, akik elveszítették közeli hozzátartozójukat, vagy valamelyik családtagjuk ápolásra szorul” – mondta el Marosvölgyi Teréz, a gyár HR-vezetője.

Az irodai dolgozók számára az otthoni munkavégzés lehetősége is nyitva áll, havonta kétszer élhetnek ezzel az opcióval.

A Schneider Electric kunszentmiklósi gyárában középfeszültségű kapcsolóberendezéseket gyártanak, az üzemben közel 400-an dolgoznak.

„Rendszeresen szervezünk családbarát programokat is, melyek során a családtagok megismerhetik a gyárat és részesei lehetnek a közös ünneplésnek” – fűzte hozzá Marosvölgyi Teréz.

A Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinél a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében számos lépést tettek az elmúlt években. A cég erőfeszítéseit a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. kezdeményezésén is elismerték, és 2019-ben elnyerték a Családbarát Tanúsító Védjegy Bronz fokozatát.

A kezdeményezés célja az volt, hogy olyan vállalatokat, szolgáltatókat díjazzanak, amelyek egész szemlélete családbarátságot tükröz. A minősítésre összesen több mint ezren jelentkeztek, amelyet végül 400 munkahely és szolgáltató vehetett át. A Családbarát Hely védjegyet két kategóriában, a munkahelyi, illetve a szolgáltatói csoportban osztották ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában