Két új áruházban várják a vásárlókat Soltvadkerten és Kecskeméten

2018.06.06. 18:17

Az Akker–Plus Kft. dinamikusan fejlődik

Kecskeméten és Soltvadkerten nyitott a hónap első napján két új építőanyag áruházat az Akker–Plus Kft. A cég dinamikusan fejlődő eredményei tették lehetővé a két új beruházást.

Endrődi Ferenc Pál ügyvezető beszélt a cég elmúlt években megtett útjáról

Az Akker–Plus Kft. két új építőanyag áruházban várja a vásárlókat hétfőtől. A cég Soltvadkerten egy 500 négyzetméteres ingatlant épített a Szentháromság utca 86-ban. Ezzel párhuzamosan Kecskeméten a Könyves Kálmán krt. 22-26. alatti telephelyen egy 600 négyzetméteres áruház készült el. A közel három évtizedes történetre visszatekintő nagyvállalat eddigi termékkínálata – az építő- és burkolóanyagok, a nyílászárók, az építőanyag kiegészítők és a kemikáliák szélesebb termékskálája – mellett építőipari szerszámokkal és okos építőanyagokkal, azaz a közel nulla energiaigényű épületek építéséhez alkalmas árukészlettel bővült.

Csatai József, tulajdonos , dr Zombor Gábor országgyűlési képviselő, Endrődi Ferenc Pál tulajdonos, ügyvezető, Gaál József Kecskemét alpolgármestere, a megyei iparkamara elnöke, és Turú Gábor tulajdonos a kecskeméti áruház megnyitóján

A vadkerti megnyitón Lehoczki Ferenc polgármester elismerő szavakkal méltatta a cég tevékenységét, hangsúlyozva, hogy a település egyik legnagyobb adózója a kereskedő vállalkozás. Arra biztatta cégvezetőit, hogy amikor bővítenék, akkor háztartási gépeket is vegyenek fel az áruválasztékukba. Font Sándor országgyűlési képviselő üdvözlő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég mindig más vállalkozás​ok​ előtt járt. Orbán Viktor gondolatait idézte, aki azt mondta, hogy nekünk, magyaroknak a lehetetlenre kell vállalkoznunk. Az Akker–Plus Kft. is ennek a szellemében fejlődött az elmúlt negyedévszázad során. Kecskeméten Gaál József a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a város gazdasági alpolgármestere méltatta az új áruházat. Mint mondta jó időszakban épült a kereskedelmi centrum, mert a megyeszékhely és környéke Európa 20 legdinamikusabban fejlődő térsége közé tartozik. Jelenleg és a jövőben 1000 új lakás épül a városban. Emellett a nagy cégek is folyamatosan beruháznak, s ehhez kell az építőanyag. Dr. Zombor Gábor parlamenti képviselő az Akker–Plus Kft. tulajdonosait példaként állította a közönség előtt, akik közel 30 éve kemény feltételek közepette dolgoznak. A törekvéseik egybeesnek azzal az elképzeléssel, miszerint idehaza erősödjön meg egy vállalkozói réteg. Endrődi Ferenc, az Akker-Plus Kft. tulajdonos-ügyvezetője is felszólalt mindkét áruházavatáson. A gazdaságot a fa gyökeréhez hasonlítva kiemelte, hogy a gyökér, vagyis a gazdaság táplálása szükséges ahhoz, hogy az ágak kinőhessenek, és a fa virágozhasson. A cég kihasználja a gazdaság jelenlegi fellendülését, így történelmet ír: megragadta a lehetőségeket és erős vállalatot tett ki a piacra, amely a tavalyi évben újabb 2,6 milliárd forinttal tudott nőni az előző évhez viszonyítva. Ezzel képes megkülönböztetni magát a versenytársaktól, és mindig egy lépéssel azok előtt maradni. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az új telephelyeket teljes mértékből önerőből valósították meg, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki ezeknek a létrehozásáért tett, ezekben részt vett – így minden dolgozónak, partnernek és tulajdonostársnak.

Endrődi Ferenc Pál ügyvezető beszélt a cég elmúlt években megtett útjáról

Közel három évtized a fejlődés jegyében

Az Akker-Plus Kft. Akasztóról induló vállalkozásként az 1990-es alapítást követően, 1993-ban Soltvadkerten, 1995-ben Kiskőrösön, 1999-ben pedig Kecskeméten nyitott építőanyag kereskedést, 2011-ben Kiskőrösön barkácsáruházat, 2015-ben pedig Kalocsán műszaki szaküzletet adtak át. A cég az elmúlt 10 évben irigylésre méltó eredményeket tud felmutatni: 2008 óta éves árbevételük mintegy 171%-kal nőtt, dolgozói létszámuk jelenleg a 2010-es adat 150%-a. A létszámnövelést részben az építőipar megnövekedett kihívásai, részben a folyamatos terjeszkedés és cégnövekedés indokolja – immáron 150 fős csapat áll a vevők rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában