Szponzorált tartalom

2019.12.03. 07:35

Autómentés szükségeltetik, de hogyan?

Jellemző, hogy a baj mindig a lehető legrosszabb pillanatban kopogtat az ajtónkon. Mondjuk, amikor üzleti útra, nyaralásra vagy egyéb hosszabb távokra indulunk a személyautónkkal.

Broken down car on flatbed tow truck being transported to garage workshop for repair

Fotó: THAM KEE CHUAN

Ha lerobbanunk, az semmiképp sem kellemes, különösképpen olyankor nem, amikor időre mentünk volna valahova vagy, ha már egy csomó pénzünk áll az utazásban. De mit lehet tenni ilyenkor? Pánikba esés helyett, gondolkodjunk inkább azon, hogy lehetne megoldani ezt a szerencsétlen helyzetet a leghatékonyabb módon! Autómentés a gyógyír, de hol keressük a megfelelő személyt? A mai digitális világban jó eséllyel mindannyiunknál van valamilyen okos eszköz és még a mobilhálózatok legegyszerűbb csomagjaiban is alapvető szolgáltatásként szerepel az internet hozzáférhetőség. Első lépésként nyissuk meg a böngészőt és keressünk rá az automentokereso.hu weboldalra! Ezen honlap segítségével egyszerűen és gyorsan elérhetjük a megfelelő személyeket. Csupán három kattintás szükséges ahhoz, hogy felvegyük a kapcsolatot a legközelebbi autómentővel. Először értelemszerűen meg kell adnunk a tartózkodási helyünket. Ehhez használhatjuk a GPS helymeghatározást vagy, ha tudjuk, pontosan hol vagyunk, manuálisan is bevihetjük az adatokat. Miután ez megtörtént, a rendszer megjeleníti a helyzetünket a térképen és listázza a legközelebbi szabad tréleres segélyszolgálatok listáját. Az autómentés és autómentő szolgáltatás az egész ország területén működik, ezért még akkor sem szabad csüggednünk, ha épp a Mátrában adta meg magát az autónk! Az autómentés nemcsak a szükséges felszereltséget, hanem szakértelmet is igényel. A weboldalon csakis olyan cégek, vállalkozások vannak beregisztrálva, amelyek megbízhatóak, leellenőrizhetőek. Akárhol is érne utol bennünket a baj, az autómentősök a lehető legrövidebb idő alatt oda tudnak érni. A megadott helyzetünknek és a problémánk ismertetésével a segítség gyorsan a helyszínre érkezik és azonnal meg is kezdődhet a gépkocsi elszállítása az általunk meghatározott címre vagy egy autószerelő műhelybe. Amennyiben az autónknak nincsen komolyabb károsodása, akkor akár már a helyszínen is megoldódhat a probléma, is meglehet, hogy azon nyomban tudjuk folytatni az utunkat. Természetesen nem csupán lerobbanás esetén van szükség autóvontatóra, hanem balesetek bekövetkeztekor is. Nyilvánvaló, hogy amikor például a motorblokk is vagy valamelyik kulcsfontosságú alkatrész is megsérült, akkor nincs lehetőség a helyszíni orvoslásra, így jobb híján nem maradhat más megoldás az autó elszállításánál. Az autómentés tehát többféleképpen lefolytatódhat, minden csak attól függ, mennyire súlyos a helyzetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában