24°
20°

A Takarék Csoport különleges figyelmet szentel az agráriumnak

A Takarék Csoporthoz tartozó Fókusz Takarék külön standdal jelent meg a Kiskőrösön megtartott X. Duna- Tisza Közi Agrár Expón.

A hétvégi rendezvényen a bank munkatársai tájékoztatták az érdeklődőket, köztük az agrárvállalkozókat a pénzintézet szolgáltatásairól. Dr. Kasler Györggyel, a Takarék Agrár Igazgatóság Bács – Kiskun megyei területi képviselőjével beszélgettünk:
„A megye legnagyobb agrárrendezvényén fontosnak tartottuk, hogy jelen legyünk, hiszen a Takarék Csoporton belül kiemelt figyelmet kapnak az agráriumban tevékenykedők. Csoportunk jelenleg 21 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az agráriumban. Ezzel ezen a területen a 3. legnagyobb szereplő ma a pénzintézeti piacon. „

„A gazdálkodók fokozott támogatás érdekében, a Takarékbankon belül kialakításra került egy Agrár Igazgatóság, melynek képviseletében országszerte agrárszakértő kollégák segítik partnereinket az egyéni célokhoz illeszkedő pénzügyi szolgáltatások megtalálásában. Az én szerepem is ez, karöltve a Fókusz Takarék agrárszakértőivel. Fokozottan törekszünk arra, hogy a lehető legtöbb olyan fórumon jelen legyünk, ahol a gazdákkal találkozhatunk. A hétvégi agrár expó is kiváló színtere ennek, hiszen itt első kézből értesülhetnek az érdeklődők arról, hogy olyan specialitásokat alakítottunk ki, amelyek újdonságnak számítanak a hazai bankpiacon.

Dr. Kasler György, a Takarék Agrár Igazgatóság Bács – Kiskun megyei területi képviselője a bank standjánál

Az egyik ilyen figyelemre méltó újdonság, hogy amikor felvesszük a kapcsolatot az ügyfelekkel, akkor un. családi holdingokat képezünk. Erre azért van szükség, mert az agráriumban tapasztalható családi adózás következtében a családok szétaprózzák a tevékenységüket. A 8 millió forintos adózási plafon miatt tevékenykednek így. Mi feltérképezzük, hányan is gazdálkodnak a családon belül együtt. A teljesítményüket egyben vizsgáljuk. A naturália adatokat gyűjtjük be, nem pedig a szja adatokból próbáljuk vizsgálni, hogy milyen az eredménytermelő képességük. Azaz megnézzük hány hektáron termelnek, mi a vetés szerkezete.

Kialakítottunk egy olyan eredménybecslő rendszert, amelyet az Agrárgazdasági Kutató Intézet 10 évnyi adatsorával töltöttünk fel. Ebbe betápláljuk, az említett családi gazdaság adatait, és ebből tudjuk megmondani, hogy milyen eredménytermelő képessége van az adott holdingnak. Mi meg tudjuk mondani, hogy például egy 500 hektáros növénytermesztő családi vállalkozás mekkora értéket képes előállítani, és ez alapján milyen szolgáltatással állhat a bank a rendelkezésére. Bizonyos üzemméret felett kimegyünk az adott birtokra, amelyet feltérképezünk. A hitel-, tőke-, és a kamatfizetési – kötelezettséget az általunk felállított új típusú vizsgálati rendszer alapján készítjük el. Ez a rendszer a valós eredmények alapján értékeli a partnerünk lehetőségeit.

Mindenképpen érdemes tehát szakértőink segítségét kérni annak érdekében, hogy együtt alakítsuk ki a gazdálkodók számára ideális pénzügyi környezetet.” – mondta végül dr. Kasler György, a Takarék Agrár Igazgatóság Bács – Kiskun megyei területi képviselője.

Hozzászólások

müpa
Alexander Buzlov lép fel a Pannon Filharmonikusok évadzáró koncertjén
Merényletek Srí Lankán / 11 perce
Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon
A magyar hatóságok hét, Srí Lankán tartózkodó regisztrált magyar állampolgárról tudnak, nekik nem esett bajuk.
Gyász
"Szerettem volna még élni köztetek, de a sors másképp rendelkezett. Küzdöttem, de már nem lehet, szeretteim, Isten veletek!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett feleségem, édesanyánk TASKOVICS ISTVÁNNÉ Treszkai Erzsébet 2019. április 12-én, életének 65. életévében távozott közülünk. Hamvait 2019. április 25-én, 11.45 órakor helyezzük végső nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. Drága emléke a szívünkben él! A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HAJDU ISTVÁNNÉ Virág Ilona kecskeméti lakos, 98. életévében elhunyt. Búcsúztatása 2019. április 25-én, 9.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben, az urnafalnál. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
NAGY ISTVÁNNÉ Fürj Mária halálának 1. évfordulójára NAGY ISTVÁN halálának 25. évfordulójára. Szerető lányotok Erika és családja.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy Dr. GÁL MÁRIA volt kelebiai gyógyszerész életének 80. évében elhunyt. Temetése 2019. április 23-án, kedden délután 14.00 órakor lesz a kelebiai református temetőben. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik TABAJDI LÁSZLÓ temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen két áldott kéz, mely értünk dolgozott." A Gyászoló Család tudatja mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JURÁSZIK LÁSZLÓNÉ Kajdácsi Mária 2019. április 10-én, életének 74. évében elhunyt. Utolsó kérését tiszteletben tartva hamvasztás utáni temetésére 2019. április 24-én, 12.00 órakor a római katolikus egyház szertartása szerint kerül sor a kunbaracsi temetőben. Ezúton köszönjük akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy UDVARDI ISTVÁN kecskeméti, volt szentkirályi lakos, 2019. április 4-én 68 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2019. április 24-én, 13.00 órakor lesz a szentkirályi köztemetőben. Ezúton szeretnénk megköszönni a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telnek a hónapok, múlnak az évek szívből szeretünk, s nem feledünk téged." ANTAL JÓZSEF halálának 20. évfordulójára. Szerető családja.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk örökké fáj." Fájó szívvel tudatjuk, rokonokkal, ismerősökkel, hogy id. ERDÉLYI JÓZSEF Kecskemét, Szent Gellért u-i , volt kunszentmiklósi lakos, életének 73. évében, 2019. április 14-én örökre elment. Szerettünktől szűk családi körben veszünk búcsút. Gyászolják: felesége, fia és menye, lánya, 6 unokája és azok társai, Viskolczi család, nővére és családja, vecsei sógornője és családja, barátok, ismerősök.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy özv. POGÁNY MIHÁLYNÉ Karai Erzsébet úrréti lakos, életének 83. évében csendesen elhunyt. Felejthetetlen halottunk megfáradt testét 2019. április 23-án, 14.00 órakor helyezzük örök nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy TABAJDI LÁSZLÓ szabadszállási lakos, 61 éves korában elhunyt. Temetése 2019. április 17-én, 15.00 órakor lesz a szabadszállási temetőben. A gyászoló család.
"Kereslek, de nem vagy már sehol, mégis itt vagy mindig valahol, talán egy napsugárban, talán egy holdfényben, vagy csillag lettél, fenn a kék égben." HERCZEG ENDRE halálának harmadik évfordulójára. Szerető feleséged, lányaid, unokáid és dédieid.
Köszönetet mondunk mindazon rokonoknak, volt munkatársaknak, szomszédoknak, ismerősöknek akik LUCZA JÁNOS búcsúztatásán részt vettek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik FARKAS PÉTER PÁLNÉ Szécsényi Ilona temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Szerettem volna még élni köztetek, de a sors másképp rendelkezett. Küzdöttem, de már nem lehet, szeretteim, Isten veletek!" Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LÉDECZI LÁSZLÓ kecskeméti lakos, 77 éves korában, 2019. április 7-én elhunyt. Utolsó földi útjára 2019. április 16-án, 10.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Engesztelő szentmise 2019. április 16-án, 08.00 órakor lesz a kecskeméti Nagytemplomban. Emlékét kegyelettel megőrizzük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik EGERSZEGI PÉTER LÁSZLÓ temetésén megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Lehunytad a szemed csendben elmentél, szívedbe csak az volt, hogy minket szerettél. S majd mi is elindulunk arra az útra, gyere elénk, találkozzunk újra." FARKAS ISTVÁN halálának 1. évfordulójára. Feleséged és a család.
"Búcsú nélkül mentem én el Tőletek nem búcsúzom, ma is élek köztetek. Szíveteket ne eméssze fájdalom, vígasz legyen, hogy örökké álmodom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZÖLLŐSI GYÖNGYI KATALIN kecskeméti lakos, 61 éves korában elhunyt. Temetése 2019. április 13-án, szombaton 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben.
"El sem köszöntél, s itthagytad mindened, semmi egyéb, csak az mi bevégeztetett. Tragikus keresztút, Te elindultál rajta, először egyedül, mindent hátrahagyva." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett lányom, édesanyám, keresztanyánk TÓTH LAJOSNÉ Kovács Katalin kecskeméti lakos, 59 éves korában április 6-án, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2019. április 15-én, 10.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Engesztelő gyászmise a temetés után 11.00 órakor lesz a helvéciai templomban. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Kiskunhalas / 28 perce
A múltról mesélnek a régi kunhalmok
Mester-Horváth Nikolett
Hankó Linda / 38 perce
Cate Blanchett magyar fénydublőre madarakon segít
Kiskunmajsa / 1 órája
Egy kislány is megsérült a majsai hármas karambolban
Pozsgai Ákos
figyelmeztetés / 3 órája
Többfelé rossz a levegő minősége
húsvét / 4 órája
Mit adhatunk a piros tojás mellé?
Kiskőrös / 4 órája
Biztonságosnak érzik városukat a kőrösiek
Barta Zsolt