Hirdetés

2023.10.02. 23:55

A tudomány és a hit kapcsolatáról volt szó a Hungarikum Ligetben

PR cikk

"Jézus és a tudós" – Gondolatok tudományról és keresztény hitről címmel tartott előadást a közelmúltban dr. Raffai Péter asztrofizikus a Hungarikum Ligetben. A Kölcsey Ház konferencia teremében megrendezett esemény bevezető állomása volt a Hungarikum Liget Szabadegyetem sorozatának.

Dr. Raffai Péter, asztrofizikus, egyetemi adjunktus, a gravitációs hullámok és a kozmológia szakértője. A gravitációs hullámokra épült csillagászat egyik első magyarországi művelője. Hozzájárulója volt a gravitációs hullámok első észleléséhez, és tagja annak a nemzetközi kutatói együttműködésnek, amely a felfedezést 2017-ben elismerő fizikai Nobel-díjat jegyzi. Kutatásaiban gravitációshullám-források modellezésével, a gravitációshullám-detektorok adatainak kiértékelésével, és a kozmológia nyitott kérdéseinek megfejtésével foglalkozik.

A Lakiteleken élő négygyermekes tudós ezúttal nem csak kutatásairól, hanem hitéről beszélt. Elmondta, tinédzserként tért meg. A természettudomány és a vallás iránti érdeklődése egymással párhuzamosan alakult ki. Előadásában azt hangsúlyozta, a keresztény hit és a tudomány nem állnak szemben egymással. Sőt! Erősítik egymást. Az előadássorozat neves tudósokkal, kiemelkedő személyiségekkel, érdekes és hasznos témákkal folytatódik a jövőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában