Hirdetés

2023.09.20. 11:08

Pénzügyi és számviteli állsálehetőségek Békéscsabán, illetve környékén

A pénzügyi és számviteli álláslehetőségek meglehetősen keresettek az álláskeresők körében. Ez alól Békéscsaba sem jelent kivételt, ahol ugyancsak gyakran látogatják az álláskeresők az egyes portálok felületeit pénzügyi pozíciók után kutatva. Esetükben érdemes lehet az álláskeresésüket a BekescsabaAllas.hu weboldalára is kiterjeszteni, amelynek kínálatában ilyen típusú munkakörök is elő szoktak fordulni. Íme néhány jellemző példa!

PR cikk

Forrás: BekescsabaAllas.hu

Mérlegképes könyvelő 

Mérlegképes könyvelői pozíciót már többször hirdettek a BekescsabaAllas.hu felületén, gyakorlatilag visszatérő lehetőségnek számít. Ezen állások esetében a jellemző feladatkört természetesen a tipikus könyvelői tevékenységek jelentik, beleértve a számlák előírások szerinti rögzítését, a zárási folyamatokban való részvételt, a hatóságok felé történő adatszolgáltatást, az éves beszámoló elkészítését, a bevallások összeállítását, valamint a vállalkozás vezetőjével való kapcsolattartást.

Ezen feladatok ellátáshoz általában középfokú végzettségre, mérlegképes könyvelői képesítésre, naprakész számviteli ismeretekre, valamint az MS Office programok magabiztos használatára van szükség. Emellett gyakran a nyelvtudás (főként angol) is megjelenik kritériumként. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a pontosság, a precizitás, a megbízhatóság és a felelősségteljes munkavégzés képessége szokott kiemelt szempontként felbukkanni.

Gazdasági ügyintéző

Gazdasági ügyintézői munkakör ugyancsak előfordult már a BekescsabaAllas.hu kínálatában. Az efféle lehetőségek esetében a pozícióval járó feladatokat jellemzően olyan tevékenységek jelentik, mint például a pénzügyi adminisztráció, a készpénzkezelés, a házi pénztár vezetése, a számlázás és számlakezelés, a partnerekkel és hatóságokkal való kapcsolattartás, valamint egyéb ad-hoc jellegű pénzügyi teendők ellátása.

A pozíció esélyes megpályázásához általában legalább középfokú pénzügyi végzettségre van szükség (a felsőfokú persze előnyt jelent), valamint olykor az 1-2 éves pénzügyi területen szerzett tapasztalat is elvárt. Emellett általános követelmény még az MS Office programok átfogó ismerete, a számlázóprogramok használatában szerzett jártasság, továbbá a nyelvtudás is.

Kontroller

Végezetül a kontroller pozícióról sem feledkezhetünk meg, ami szintén ideális választás lehet azok számára, akik karrierjüket pénzügyi területen építenék Békéscsabán. A munkakör meglehetősen nagy felelőségekkel jár, amibe egyebek mellett a költségkontroll, a költségelemzés, a pénzügyi elemzések és riportok elkészítése, a pénzügyi előrejelzések összeállítása, továbbá a vállalat működésének stratégiai támogatása is beletartozhat.

Felelősségteljességéből adódóan a kontroller állások betöltéséhez általában felsőfokú végzettségre és többéves szakmai tapasztalatra is szükség van, hacsak persze nem junior pozícióról beszélünk. Emellett az MS Office haladó szintű használata, az aktív nyelvtudás szóban és írásban, a vállalatirányítási rendszerek ismerete (pl. SAP) és persze nem utolsósorban az alapos pénzügyi felkészültség szintén alapvető követelményeknek számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában