Hirdetés

2023.05.25. 11:46

6 érv, ami miatt sokan kezdenek lakásfelújításba nyáron

Habár a legmodernebb építőanyagoknak és technológiai megoldásoknak köszönhetően ma már a téli hónapokban is sem jár különösebb nehézségekkel a lakásfelújítás, továbbra is több előnnyel kecsegtet, ha a nyárra tervezzük be a korszerűsítési munkálatokat. Cikkünkben 6 érvet sorakoztatunk fel amellett, hogy pontosan miért is érdemes így tenni.

PR-cikk

Forrás: 123RF.com

1. Kedvező időjárás

A meleg, napsütéses idő nem pusztán kellemesebbé teheti a lakásfelújítás körülményeit, de a munka ütemezésére is pozitívan hat, hiszen ritkábban kell azzal számolnunk, hogy az esetleges rossz időjárás miatt megcsúszik a munka, így pedig a tervezett határidőt is könnyebben tarthatjuk. Emellett egyszerűbben tudunk szellőztetni is, ami az olyan munkafolyamatok esetében, mint a glettelés és festés, különösen előnyös. 

Ha tervben van a hűtő-fűtő rendszer korszerűsítésének keretében a hőszivattyús fűtés bevezetése is, akkor a nyári időszak erre is alkalmasabb lehet, hiszen így még a fűtési szezon beköszönte előtt lehetőségünk van a fűtési rendszer esetleges hibáinak felderítésére és megoldására is. Mivel pedig a hőszivattyús fűtés kiépítése egy kültéri egység telepítését is magában foglalja, a jó időjárás ehhez is ideális körülményeket teremt.

2. Jobb levegőminőség

A kellemes hőmérséklet mellett az sem egy elhanyagolandó szempont, hogy nyáron jobb levegőminőséget is biztosíthatunk a munkálatokhoz. Míg télen a zárt térben a magas páratartalom, illetve a felújítással járó por és szennyeződések mértéke is lényegesen rosszabb munkakörülményeket teremt, addig nyáron akár egész nap nyitott ablakok mellett dolgozhatunk, így gondoskodhatunk a folyamatos levegőcseréről.

3. Rugalmasabb ütemezés

A nyári hónapokban a hosszabb nappalok, de a némiképp lelassuló élet is több mozgásteret enged a munkálatok ütemezésében. A gyerekeket nem kell óvodába vagy iskolába vinni, ugyanakkor otthon akár a felújítási munkába is bevonhatjuk őket, és könnyebb, biztonságosan végezhető feladatokkal lefoglalhatjuk őket. Mivel a legtöbb munkahelyen a nyári időszakra ütemezik a legtöbb szabadságot, mi magunk is élhetünk azzal a lehetőséggel, hogy több szabadnapot kivéve akár a munkálatok befejeztével is hagyunk magunknak némi pihenőidőt, mielőtt visszatérnénk a munkahelyünkre.

4. Több természetes fény

A hosszú nyári nappalok nemcsak a munka ütemezését teszik könnyebbé, de közvetlenül a felújítási folyamatokra is pozitívan hatnak, hiszen a természetes fényben a legtöbb munkafolyamat könnyebben végezhető. Emellett előállhat olyan helyzet is, hogy bizonyos helyiségekben időszakosan nincs világítás, így ilyenkor tényleg csak a napsütéses órákra korlátozódik a munkára szánható idő tartama.

5. Nagyobb anyagválaszték

A nyári hónapokban általában könnyebb hozzájutni az építőanyagokhoz, mivel az építőiparban a nyár a főszezon. Ez azt jelenti, hogy az áruházakban és az építőanyag-kereskedésekben nagyobb a választék, miközben a nagyobb raktárkészletnek köszönhetően a megrendelt anyagok kiszállítására sem kell annyit várnunk. Ez nemcsak a munkálatok megkezdésekor lehet fontos szempont, de ha a korszerűsítés során bármiből is utánpótlásra van szükségünk, akkor sem kell akkora leállással számolnunk.

6. Jobb megtérülés

A lakásfelújítás általában növeli a lakás értékét, a nyári hónapokban végzett felújítások hatása pedig esetenként még előnyösebb lehet, ezért ha korszerűsítést befektetési céllal végeztük, jobb megtérülésre számíthatunk. Nyáron, illetve az ősz során a lakásvásárlók és -bérlők is aktívabbak, így ha a lakásunk nyáron felújításra kerül, az esetleges eladás vagy bérbeadás során magasabb áron értékesíthető vagy kiadható, emellett jó eséllyel rövidebb időt is vesz igénybe az értékesítési, bérbeadási folyamat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában