Hirdetés

2023.03.14. 12:48

Gyorstalpaló a minőségi alvás fontos kellékeiről: kulcspozícióban az ágynemű

A minőséget nem szabad alábecsülni, ha ágyneműről van szó, hiszen az egész alvásunkra kihatással van.

PR-cikk

Forrás: nobilacasa.hu

Egyszer mindenki elérkezik abba a korba, amikor felismeri a minőségi alvás és pihenés felbecsülhetetlen értékét, és rájön arra, hogy a hétköznapi stresszel és kihívásokkal való megbirkózás az alvási szokások felülvizsgálatával kezdődik. Közhely, hogy életünk egyharmadát ágyban, párnák közt töltjük, ehhez képest sokan küzdenek a túlterheltséggel úgy, hogy nem is sejtik, a megoldás kulcsa az alvási szokásokban rejlik.

Az alvás környezetének tudatos megtervezésével máris sokat tettünk az egészséghez elengedhetetlen pihentető alvásért. A jó minőségű ágynemű használata olyan jó érzés, hogy nem az alvás jelent majd kihívást, hanem az elszakadás a puha paplan lágy ölelésétől. Engedjük meg magunknak a kényeztető alvást, hogy megújult energiával folytathassuk céljaink elérését!

Hogyan segíti az alvást egy jó ágynemű?

Egy jó ágynemű elsősorban méretben passzol a paplanhoz, illetve a párnához. A lepedő tökéletesen rásimul az ágymatracra, sehol nem képez kellemetlen gyűrődést. Manapság népszerűek a gumis frottír vagy 100% elasztikus pamut lepedők. A szaküzletekben jersey gyűjtőnevén, széles méret- és színválasztékban találjuk meg ezeket. Előnyük, hogy speciális sarokkialakításuk révén könnyen illeszkednek a matrac éleihez. A puplin pamut és a szatén ágyneműk azért bizonyulhatnak jó választásnak, mert engedik éjszakánként a bőrt lélegezni.

Noha általában az ágyneműkészletek tartalmaznak lepedőket, fontos többet tartani belőlük a gyakori cseréhez. Válasszunk olyan matracvédőt, amely nemcsak megvédi az ágyat az esetleges szennyeződésektől, de könnyen mosható, nem vékonyodik ki többszöri használat után, és frissességet biztosít az alvásunknak. A minőséget tartsuk szem előtt akkor is, amikor a garnitúra többi elemét választjuk ki.

Egy szép ágynemű feldobja a hálót és alvásra csábít

A lakás legintimebb részeként a hálószoba az a hely, ahova csak keveseknek van bejárásuk. Csak rajtunk múlik, hogy miként rendezzük be, milyen lakásdekorációkat használunk, milyen komfortot teremtünk az ott eltöltött idő függvényében. Legyen szó éjszakai vagy nappali tevékenységekről, a hálóban jól mutat, ha a kiegészítők összhangban vannak egymással. Kifejezhetjük személyes ízlésünket, érdeklődési körünket a fekvőhelyünk körüli tér megtervezésével, ugyanakkor ötleteket kölcsönözhetünk a világ legboldogabb nemzeteitől.

A dánok és norvégok „hygge” szava és életérzése írja le a legjobban azt, amire mindenki vágyik az otthonában: meghittségre, melegségre, nyugalomra. Egy ilyen stílusú hálószobában a gyertyák, illatosítók, a natúr fából készült lakberendezési tárgyak, a gyapjú, a visszafogott faldekorációk egyaránt jelen vannak – mind a teljes ellazulás eszközei lehetnek. A hangulat közvetítésére a meseszép, pihe-puha hálószobai textíliák is alkalmasak. Lehet klasszikusan visszafogott, esetleg túlméretezett virágmintás ágynemű, de népszerűek a geometriai formákat vagy etnográfiai motívumokat ismétlő, bohém ágyneműk is.

A hálószoba berendezésekor ne feledkezzünk meg az ágyterítőkről és a délutáni sziesztákhoz szükséges plüss takarókról sem. Az egész család értékelni fogja, ha jobban odafigyelünk a minőségi pihenésre, mely erőt és megújult energiát biztosít a mindennapok során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában