Hirdetés

2022.12.02. 14:12

Egészséghónap és prevenció a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

A novemberi hónap évek óta hagyományosan az egészségről és a prevencióról szól a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. A Mercedes-Benz stratégiájának alapvető eleme a munkatársak egészségének megóvása.

A Mercedes-Benz a kollégák védelmére és biztonságára egész évben, minden hónapban, munkanapon és műszakban kiemelt figyelmet fordít. A gyár vállalati kultúrájának és az egészségügyi stratégiájának alappillére a munkatársak egészségének megóvása és a betegségek megelőzését segítő kezdeményezések.

Ezen kezdeményezések között említhetjük a már 2015 óta hagyományos novemberi egészséghónapot is, amelyre a gyár 2022-ben is különböző térítésmentes szűrésekkel, valamint szűrőbusszal, vitaminosztással és védőoltással készült.

A novemberi egészséghónap keretein belül heti rendszerességű véradást és „Egészség-Szerda” fantázianévvel, informatív előadás-sorozatot is szervezett, melyek során olyan témákat is érintettek, mint a prevenció vagy épp a sürgősségi ellátás.
Kiemelten fontos az egészségvédelem népszerűsítése, ezért a vállalat vezetése minél több munkatársát ösztönzi arra, hogy a látogassanak el szűrésekre és vegyenek részt a különféle egészségmegőrző programokon.

A kecskeméti autógyár munkatársai idén is véradással segítettek

Az egészségvédelem és a megelőzés azonban nemcsak novemberre korlátozódik, a Mercedes-Benz mindent megtesz a közössége tagjainak egészségének megőrzése érdekében. A több mint 4500 munkavállalót foglalkoztató gyár már a kezdetektől önálló egészségügyi szolgálatot működtet. Minden munkavállalónak évente egyszer általános üzemorvosi vizsgálaton kell részt vennie, a vállalat emellett egyes területeken munkaállomás-specifikus egészségügyi vizsgálatokat, valamint a munkaállomások rendszeres monitorozásával magas biztonsági és ergonómiai színvonalat biztosít munkavállalói számára.

Emlékezetes, hogy a vállalat a COVID-19 okozta világjárvány idején több mint 120, járvány elleni intézkedést vezetett be a munkatársai védelme érdekében.

Gyümölcsnap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában