Hirdetés

2022.11.28. 23:55

A KÉSZ Csoport filmjében az épületek történeteit az emberek írják

A KÉSZ Csoport fennállásának 40 évére emlékező kisfilmben olyan épületek között megforduló emberek állnak a középpontban, amelyek létrejöttében a vállalatcsoport kecskeméti bázisának nélkülözhetetlen szerepe volt.

Az építmények igazi története az átadásuk után kezdődik: amikor a kivitelezőket felváltják a falak közt lakó, dolgozó, alkotó, élményeket kereső emberek. A KÉSZ Csoport fennállásának 40 évét ünneplő imázsfilmje ezeket az embereket állítja központba.

A KÉSZ Csoportot 1982-ben alapították Kiskunhalason, a kecskeméti KÉSZ Ipari Park 1998-ban nyitotta meg kapuit. Azóta az acélszerkezetgyártó üzem ma Európa egyik legmodernebb gyártóbázisa, a vállalatcsoport pedig a város egyik legjelentősebb munkáltatója lett. A 2013-ban átadott Four Points by Sheraton Hotel pedig mára a régió meghatározó turisztikai szolgáltatójává vált.

 

A vállalatcsoport neve és tevékenysége ma nem csupán Magyarországon, hanem Európa számos pontján jól ismert. Szakembereinek munkáját lakóépületektől kezdve szállodákon, ipari- és gyárcsarnokokon és konferenciaközpontokon át stadionokig láthatjuk.

A KÉSZ Csoport számára a jövő legalább annyira fontos, mint a múlt öröksége. Épp ezért igyekeznek vonzóvá tenni az építőipart, így elméleti és gyakorlati oktatással segítik a szakképzést kecskeméti központjukban. Ugyanakkor a kultúra is kiemelt szerepet kap, a K-Arts alapítvány a kortárs művészet és a feltörekvő művészek elkötelezett támogatója. További fontos törekvésük, hogy megmutassák: ez az ágazat fenntartható is lehet.

A 40 év lezárásaként mostani imázsfilmjükben azokról emlékeznek meg, akik épületeik falai között együtt szurkolnak csapataik sikeréért, fáradhatatlanul próbálnak az esti előadásra vagy közös kávézással zárják a napot. A film búcsúzik a múlttól, és üzen a jövőnek, hiszen ikonikus épületei a következő generációkat is várják.

„Filmünk fő üzenete szerint minden építkezés vége egy új dolog kezdete. A KÉSZ Csoport fennállásának első 40 éve után még magasabb fokozatra kapcsol, nemzetközi terjeszkedéssel, további munkahelyek teremtésével és komoly fenntarthatósági vállalásokkal. A cégcsoport életének következő fejezete előtt azonban szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek eddigi történetünk formálásában és várjuk azokat, akik a következő időszakban szereznek élményeket az általunk épített falak között” – mondja Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketing és vállalati kommunikációs igazgatója.

A filmben feltűnik a jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthont adó budapesti Atlétikai Stadion acélszerkezete, a MOL Csoport vadonatúj székháza, az ország legmagasabb épülete: a MOL Campus, Magyarország elsőszámú nemzetközi rendezvény- és konferenciaközpontja a Hungexpo és még számos, a KÉSZ Csoport tagvállalatai által, vagy közreműködésével létrehozott épület, amelyek megszületésében a kecskeméti KÉSZ Ipari Parknak is jelentős szerepe volt. A főszereplők viszont azok az emberek, akik élettel töltik meg az építményeket, amelyek nélkülük csupán üres épületek lennének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában