Hirdetés

2022.08.05. 18:55

Táborozó gyermekekkel népesült be ÁGOTA Falva

Mintegy 360 gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek érkezett Tass- Alszószenttamásra a 25. ÁGOTA táborba. A tábor minden nap színes és változatos programokat kínál a nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekeknek és a fiataloknak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

Eufórikus hangulatban érkeztek a táborozók.

Fotós: Gémes Sándor

Fantasztikus hangulat, ováció és ünneplés várta a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson. Ki hitetlenkedve, ki meghatódva, sírva vagy éppen fülig érő szájjal sétált végig az önkéntes munkatársak alkotta sorfalak között, miközben szóltak a személyre szabott üdvözlő rigmusok.

– Már voltam többször ÁGOTA táborban, ám mindig újra és újra meglepődőm ezen a fogadtatáson, olyan mintha királyok és királylányok lennénk. A tábor is nagyon tetszik, csak ámulok mennyi élményben lesz majd részünk – mondta Lakatos Evelin.

A gyerekek már a tábor bejáratában azt érezhették, hogy a következő 10 napban ők lesznek a legfontosabbak, meg fogják kapni azt a maximális figyelmet és feltétel nélküli elfogadást, amelyet kérdés nélkül megérdemelnek.

Evelinnel együtt szerdán érkezett meg mintegy 360 gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek az ország minden területéről a jubileumi ÁGOTA táborba, hogy megtapasztalják mit is jelent az ÁGOTA-élmény, amelyet a korábbi táborozók gyakran csak úgy emlegetnek, hogy 10 napos mennyország.

Az Állami Gondozottak Országos Találkozója 24 évnyi vendégeskedés után idén talált otthonra Tass-Alsószenttamáson, ÁGOTA Falván. – A legelső tábort 1997-ben a Bács-Kiskun megyei Izsákon rendeztük meg, most pedig 25 év elteltével megannyi más helyszín bevonása után a tábor végre hazatalált – magyarázta Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója.

Az érkezés eufórikus pillanatai után a gyerekeket jól szervezett közös munka keretében korosztályok szerinti alcsoportokba osztották, így a vidám, zenés, színes kavalkádban is érezhették, hogy figyelnek rájuk, koncentrálnak az igényeikre, mindenki támaszkodhat egy segítőre.

Az első nap természetesen az ismerkedésről szólt, hiszen a gyerekeknek közel kell kerülniük a segítőkhöz, egymáshoz, a táborhoz. Meg kell nyílniuk ahhoz, hogy el tudják fogadni, amit a táborban nyújtani szeretnének nekik. Ezt a célt szolgálták a nyitó napon az alcsoportonkénti, korosztályonkénti ismerkedő foglalkozások vagy például az „Egymás közt” címet viselő beszélgetés is, amely során Kothencz János, a tábor vezetője szólította meg a táborozó több száz gyermeket.

Dorina először van ÁGOTA táborban, Jászszentlászlóról érkezett. – Nagyon tetszett a fogadtatás, az ágyunkon meglepetés üzenet várt, ismerkedtünk a csoporttagokkal, mindannyian máshonnan érkeztünk. Találkoztam már barátaimmal, remélem újakat is szerezek majd. Annak örülök a legjobban, hogy rengeteg lehetőségem van sportolni. Én szeretek focizni, edzésekre is járok, itt pedig már kipróbáltuk a strandröplabdát is és a vizes sorversenyt is nagyon élveztem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában