Hirdetés

2022.01.25. 10:11

Divatrajongó vagy? Ezek azok a darabok, amiket muszáj beszerezned a ruhatáradhoz

Ha az idei divattrendet nézzük, akkor tisztán körvonalazódik előttünk, hogy az elmúlt években kiadott stílusok és formák elég trendivé váltak. Újra dübörög a retro őrület. A nyolcvanas évek ikonikus ruhadarabjai újból hódító útjukra indultak, ahogyan szintén menő lett a kétezres évek stílusát kombinálni a mai trendekkel. A lényeg, hogy előkerült pár olyan darab, amit egy divatimádónak idén kötelező beszereznie – feltéve, ha tényleg szeretne stílusos lenni.

Divatrajongó vagy? Ezek azok a darabok, amiket muszáj beszerezned a ruhatáradhoz. Fotó: Answer.hu

Farmerkabát

 

Valójában sosem ment ki a divatból, viszont jó pár évre háttérbe szorult. Ritkábban találkozunk vele, mint például a nyolcvanas években vagy épp a kétezres évek környékén. Most viszont szinte újraéledt, és mindenféle stílussal, valamint formával megtalálhatóak a különféle fazonjai. Ha igazán menő tavaszi vagy nyári szettet szeretnénk összeállítani, legalább egy farmerdzseki mindenképp szerepeljen benne. Ez ugyanis szinte minden öltözékhez passzol. Vagányan mutat egy nyári ruhával, nadrággal vagy sorttal, továbbá dögös megjelenést kölcsönöz miniszoknyával is. Fekete, letisztultabb fazonjai pedig még elegánsabb szettekhez is hordhatóak.

Platformos talpak

 

 

Na, persze itt ne a kétezres évek Spice Girls ihlette darabjaira gondoljunk. Inkább a vastagabb talpú bakancsokra, magassarkúkra, sneakerekre és chelsea-kre, amelyek előreláthatóan maradandó bérletet váltanak az örökdivatú lábbelik közé. Egyrészről praktikusak, mert nem fagy szét a lábunk egy vékonytalpú lábbeliben. Másrészt magasított talpuknak köszönhetően csinos, nőies viseletnek számítanak – a platformok miatt pedig még kényelmesek is. Ha otthon is komfortosan szeretnénk érezni magunkat, akkor platformból mindenképp újítsunk be papucsot is. Ég és föld a különbség a vékonytalpú típusokhoz képest. Például a Birkenstock az answear.hu oldalán a lehető legjobb választékot kínálja a különféle trendi vastagtalpú papucsokat illetően. Nyáron pedig mindenképp legalább egy platformos szandálra tegyünk szert – jóval kényelmesebbek, mint a szimpla magassarkú fazonok. Sokkal jobban élvezhető bennük a nyári kirándulás és a városi séta is. Vélhetően a platformos szandálok pontosan emiatt maradnak még évek múlva is a trendik. Kényelmesek és egyben dögösek, pont úgy, ahogy azt megálmodtuk.

Különleges formájú cipők

 

Az olyan formájú lábbelik, amelyek kinézete eltér a szokványostól, mindig is kuriózumnak számítottak. Divatosságukat az egyediségük garantálja, ezért mindig meglesz a helyük az aktuális divatvilágban. Ezért a különleges cipőket érdemes gyűjteni. Az idei trend, hála az égnek, bővelkedik a mindenféle furcsa sarkakkal és érdekes mintákkal tervezett különc cipőkben. Patchwork és csipke, valamint fura, már-már szürreális sarokmegoldások színesítik idén a palettát. Legalább egyet szerezzünk be ezekből, és az még húsz év múlva is különleges éke lesz ruhatárunknak.

Retro sneaker

 

 

A retro kinézetű sneakerek mindig is stílusos daraboknak számítottak – pláne ha egy népszerűbb márka kollekciójából kerültek ki. Idén viszont olyan szinten dúskálhatunk a különféle retro modellek között, hogy nem hagyhatjuk ki egy-egy pár beszerzését. A Nike, az Adidas, a Guess és a többiek egymás után hozzák vissza a legelső cipőmodelljeiket felújított kiadásban. Később már talán nem lehet beszerezni őket, ezért jobban tesszük, ha most csapunk le rájuk.

 

Guess. Fotó: Answer.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában