Hirdetés

2021.12.20. 14:30

Baleset ért: mit tegyek?

Váratlan balesetek bárkivel történhetnek, legyen szó egy kisebb kellemetlenségről, vagy éppen több hónapos munkából kiesésről.

Olvass tovább, ha kíváncsi vagy mi történik, ha már van balesetbiztosításod, vagy ha a teendőkkel kapcsolatosan tanácstalan vagy!

Teendők baleset esetén

Ez a nap is ugyanúgy indult, mint a többi, azonban csúfos véget ért és megtörtént a baj, mi a teendő ilyen esetben, vagy hova fordulhatsz? Először is nyugodj meg, fontos, hogy meg tudd jegyezni a baleset körülményeit, pontosan hogyan történt, hol történt, kik voltak az érintettek. Ezek a részletek akkor lesznek fontosak, amikor a kárbejelentőt töltöd ki, ahol aprólékosan körül kell írnod a helyzetet. Figyelj arra is, hogy ne halogasd sokáig a kárbejelentő benyújtását, ugyanis erre van egy - a szerződésben megszabott – határidő.

Van balesetbiztosításom: mit kell tennem?

Amennyiben olyan balesetbiztosítással rendelkezel, amelyben orvosi telefonos segítségnyújtás is szerepel, mindenképpen érdemes tanácsot kérni a lábadozással kapcsolatban, azonban a balesetbiztosítás fő profilja a súlyosabb balesetek okozta terhek enyhítése. Ennek igénybevételéhez nincs más dolgod, mint a kárbejelentőt pontosan, alaposan kitöltve, és a szükséges dokumentumokat eljuttatni a biztosító számára.

Hogyan térít a biztosító?

Balesetbiztosítás esetén a biztosító általában utólag téríti meg a költségeinket. Ezeket a kiadásokat számlával kell igazolnunk, és minden esetben a balesettel okozati összefüggésben kell lenniük. Ebbe beletartozhat mentési, szállítási, műtéti költségek, vagy éppen a gyógyuláshoz szükséges gyógyászati segédeszközök beszerzésének a költsége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában