hirdetés

2021.03.26. 09:51

Kinek éri meg székhelyszolgáltatást igénybe vennie?

Megmutatjuk, mely vállalkozásoknak és miért éri meg leginkább igénybe venniük székhelyszolgáltatást.

PR cikk

Saját céget vezetni olyan feladat, mely rengeteg kihívással jár együtt. A folyamatos ügyintézés, az ügyfélkapcsolatok menedzselése és a kollégák ügyeinek kezelése mellett oda kell figyelnünk a fontos határidőkre, az adminisztrációs feladatokra, és még hosszú bekezdéseken át sorolhatnánk. Ha pedig vállalkozásunk bejelentett székhelye saját otthonunkban van, a helyzet ennél is komplikáltabb lehet.

Nem csoda tehát, hogy egyre több vállalkozás él a székhelyszolgáltatás lehetőségével, mely többek közt ezen terhek közül is képes néhányat levenni a vállalkozások és a cégvezetők válláról.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük azt, hogy kiknek éri meg a leginkább székhelyszolgáltatást igénybe venniük, és azt is, hogy miért.

Miért népszerű megoldás a székhelyszolgáltatás?

A székhely olyan alapvető dolog, mellyel mérettől függetlenül minden cégnek és vállalkozásnak rendelkeznie kell. Ez a hivatalos levelezési cím, ahol munkaidőben gondoskodnunk kell a hivatalos iratok átvételéről, a fontos dokumentumok esetleges NAV ellenőrzés során történő rendelkezésére állásáról.

Abban az esetben, ha vállalkozásunknak nincs saját székhelye, a hatóságok nem engedélyezhetik működését. Egy saját iroda fenntartása azonban rengeteg költséggel jár, sok esetben pedig az effajta kiadásnak a bevétel tekintetében nincs értelme.

Az ilyen esetekben jön képbe a székhelyszolgáltató, aki legális úton biztosít székhelyet cégünk, vállalkozásunk számára, és a hivatalos levelek átvételéről, a fontos dokumentumok rendelkezésre állásáról is gondoskodik. Nem csoda tehát, hogy egyre több cég választja ezt a megoldást ahelyett, hogy saját irodát kellene fenntartania.

Kiknek éri meg leginkább igénybe vennie a székhelyszolgáltatást?

Akik nem helyhez kötött tevékenységet végeznek

Manapság rengeteg olyan munka létezik, melyet az országban (vagy akár a világon) bárhonnan végezhetünk. Gondoljunk csak az egyre népszerűbb webáruházakra vagy a kreatív szektor különböző munkaköreire. Grafikusokra, fotósokra vagy akár a tanácsadó cégekre is.

Az ilyen jellegű vállalkozások számára nem szükséges olyan, fix székhely, ahol termelés zajlik. Egy plusz iroda fenntartása tehát csak felesleges kiadást jelentene.

Az ő számukra tökéletes megoldást jelent a vidéki vagy budapesti székhelyszolgáltatás, hiszen a saját iroda fenntartásának akár a töredékéért cserébe képesek megfelelni a törvényi előírásoknak.

Akik szeretnék megőrizni otthonuk nyugalmát

A székhelyszolgáltatás igénybevételével többek közt attól sem kell tartani, hogy az otthon töltött, nyugodt napokat megzavarná egy esetleges hatósági ellenőrzés. A székhelyszolgáltató ugyanis gondoskodik arról, hogy az ellenőröket a megfelelő környezetben fogadja, és minden fontos dokumentumot hiánytalanul a rendelkezésükre bocsájtson.

Otthonunk irodává alakítása egyébként is problémás feladat lehet, hiszen emiatt több építményadót is kell fizetnünk, még abban az esetben is, ha az egész ingatlanól mindössze egyetlen szobát használunk hivatalos célokra.

Akiknek csak teher az adminisztráció

Egy jó székhelyszolgáltató egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg adminisztrációs terhet képes levenni a vállunkról. Cégünk hivatalos iratait ugyanis minden estben a székhelyen kell fogadnunk és tárolnunk. Az ezzel járó adminisztráció pedig rengeteg időt vehet igénybe.

A székhelyszolgáltatók ezt a feladatot átvállalják tőlünk, és a legtöbb azt is garantálja, hogy a beérkezés után 24 órán belül digitális módon továbbítja felénk a beérkezett dokumentumokat, hogy mindig időben értesüljünk a cégét érintő történésekről.

Legális megoldás a székhelyszolgáltatás?

Korábban rengeteg tévhit terjengett a székhelyszolgáltatást illetően. Sokan gondolták úgy, hogy kifejezetten ködös hátterű cégek számára nyújthat kiskaput, mert nem értették a valódi lényegét. 2017 óta azonban a székhelyszolgáltatást szigorú törvények szabályozzák, ami azt jelenti, hogy a hatóságok is teljesen természetes módon kezelik, és egyetlen céget vagy vállalkozást sem részesítenek emiatt hátrányban.

A székhelyszolgáltatás ugyanis egy teljesen legális megoldás, melynek célja, hogy megkönnyítse azon vállalkozások életét, akik egy saját iroda fenntartása mellett nem, vagy csak minimális bevétellel tudnának üzemelni.

Mindezen felül azok számára is tökéletes megoldást jelent, akik szeretnék megőrizni otthonuk nyugalmát, és nem szeretnék, ha egy esetleges ellenőrzés során az illetékeseknek a családi fészket kelljen megbolygatniuk.

Az olyan kedvező, gazdasági megoldásokról már nem is beszélve, mint az iparűzési adó lehetséges minimalizálása vagy épp nullára történő csökkentése, melyre a megfelelő székhelyszolgáltató megválasztásával teljesen törvényes keretek közt nyílik lehetőség.

Ez pedig egy nagyobb árbevétellel rendelkező cég esetén százezres nagyságrendű összeg is lehet, melyet ilyen módon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában