kerékpározás

2018.08.02. 11:33

Hatalmas küzdelem az országos bajnokságon

Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az országúti master bajnokságot a Székesfehérvárhoz közeli Kincsesbányán. Minden évben itt randevúznak a hazai master élvonal kerékpárosai, de a jó ritmusú és igen nehéz körpályán az utánpótlás-kerékpárosok is évről évre rendre nagy csatákat vívnak.

Gohér Mihály a dobogó második fokán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vincze Miklós

Az idén is közel 40 fokos hőség, körülbelül 1000 méter szint és meglehetősen erős szél várta a Piroska Szörp Kecskeméti ES és a VeloMelo+ országúti bringásait vasárnap Kincsesbányán. A nyári pihenő időszak ellenére nagyon sokan álltak rajthoz. Jellemző szám, hogy a Master II. (40-50 évesek) mezőnyében nem kevesebb mint nyolcvankét induló volt, és ez még csak a verseny egyik kategóriája, rajtuk kívül volt még tizenkettő­. A hőség, a jelentős szintemelkedések és a szél sokakat, ahogy az várható volt, ki is készített, és idő előtti megállásra kényszerített.

A Piroska Szörp Kecskeméti ES és a VeloMelo+ bringásait is meglehetősen megviselték a körülmények, de ettől függetlenül eredményesen szerepeltek. A legjobb kecskeméti versenyző Gohér Mihály lett, aki az U19-es kategóriában ezüstérmet hozott el, de a többiek is mindent elkövettek a sikerért, több korosztályban sikerült a hírös városiaknak a top 10-be kerülni.

Azon kategóriák győztesei, amelyekben kecskemétiek is indultak: U17: Szíjártó Zétény (DKSI), U19: Schnedier Sebestyén (Szekszárdi SZKE), U23: Márkus László (Saxum KSC), Master I.: Kutács Zsolt (Pannonhalma stelvio project), Master II.: Antal Attila (Maraton SC), Master III.: Balás Attila (Zengő SE).

Gohér Mihály a dobogó második fokán
Fotó: Vincze Miklós / Petőfi Népe

A kecskeméti kerékpárosok eredményei:

U17: Csenki Csongor 8. hely, Fábián Levente 9. hely.

U19: Gohér Mihály 2. hely, Kádár-Németh Kristóf 5. hely, Bakó Ferenc 7. hely, Horváth Máté 10. hely, Szép Levente 13. hely.

U23: Giricz László 7. hely, Hakk Bence 8. hely.

Master I.: Tóth Csaba 28. hely.

Master II.: Sáfár Tamás 19. hely, Szekeres Péter 38. hely, Tihanics Kornél 42. hely, Hajas Tibor (VeloMelo+) 47. hely, Csenki Csaba (VeloMelo+) 52. hely.

Master III.: Hajagos István 7. hely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!