kecskemét

2018.02.11. 17:02

Volt aki majdnem 70 kilométert úszott az Univer24-en

Véget ért Magyarország egyik legnagyobb uszodai sporteseménye, az Univer24.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában negyedszer tartották meg a hétvégén az úszómaratonont, melyen 26 iskola több ezer diákja és öt civil csapat több száz versenyzője vett részt. A 24 órás rendezvényen Orosz Ádám úszta a legnagyobb távot 69,2 kilométeres teljesítménnyel. Az úszóünnep megnyitóján Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszónő, Hosnyánszky Norbert olimpiai és világbajnok, valamint Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó, és Czigány Dóra Európa-bajnok pólós is részt vett. A rendezvény 24 órás úszói: Orosz Ádám, Demény Helga, Kiss Ádám, Demény Attila, Hajdú László voltak.

A versenyen külön értékelték az iskolákat. A nagy (200 fő tanuló feletti létszámú) iskolák versenyében az első három helyezett:

1. Kecskeméti Református Általános Iskola (150 ezer forint),

2. Arany János Általános Iskola (100 ezer forint),

3. Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola (75 ezer forint).

A kis (200 fő tanuló, vagy az alatti létszámú) iskolák versenyében az első három helyezett:

1. Kossuth Lajos Általános Iskola Ballószög (150 ezer forint),

2. Szentkirályi Iskola (100 ezer forint),

3.Katedra Középiskola (75 ezer forint).

A sorsoláson 50 ezer forintos támogatásban részesült iskolák: Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium, DRK Gróf Teleki József Iskola Dunavecse, Szent Imre Katolikus Iskola, Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium.

Az „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű 24 órás rendezvény célja, hogy minél több embert rávegyen a mozgásra, és kedvet adjon mindenkinek a vizes sportokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!