kalocsa

2018.01.15. 13:06

Nyert a helyi akciócsoport, de csak félpénzt

Eredetileg ­félmilliárd forintot szeretett volna kalocsai közösségfejlesztésre költeni a városi önkormányzat kezdeményezésére­ létrejött Közösen Kalocsáért Helyi Akció Csoport, de a végül megítélt 250 millióból még mindig nagy célokat lehet megvalósítani, véli a programért felelős Kinyóné Lakatos Melinda.

Gábor János

Az alpolgármester pénteken jelentette be a tender sikerét és azt is, hogy az új keretösszeghez alkalmazkodva megszűrték, mi mindenre lesz elég az idén már látható, eredményt hozó program.

– Több mint 129 millió forint jut szabadtéri és fedett, rekreá­ciós, sport-, kulturális létesítményekre. A Damjanich utcában egy új építésű vízparti közösségi házat hozunk létre, felújítjuk a Fazekas Alkotóházat, bővíteni és fejleszteni fogjuk a városi játszótereket, a fiataloknak pedig streetball-, street workout- és gördeszkapályát alakítunk ki – sorolta Kinyóné. Hozzáfűzte: sikerült a pályázatba foglalni a városi sportcsarnok lángálló gumi padlóborítását, valamint két darab, tízfős sárkányhajó megvásárlását is. – Nagyon konstruktívan együttműködtek a HACS tagjai a csökkentett költségvetéssel. Köszönöm nekik! Bízom benne, hogy már ebben az évben nagyon látványos beruházásokat tudunk végrehajtani – mondta.

A pályázatnak része még 83 millió forint, amit helyi közösségi programokra és rendezvényekre költhetnek el, szintén rekreációs és sport-, ezeken kívül pedig gazdaságfejlesztési célokra. Támogatásban részesülnek a helyi néptáncos csoportok, létrehozzák a Vállalkozók Klubját, illetve szülői eredményességi tréningeket vezényelnek le.

Az alpolgármester ­vezette csoport 2016 októberében nyújtotta be tervezetét, Értékeink mentén címmel. A dokumentációban helyi közösségi fejlesztési stratégiákat foglaltak össze, úgy, hogy a véglegesítés előtt lakossági ötletbörzét kezdeményeztek a város honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!