fejlesztés

2018.02.14. 13:53

Nagy az igény a termelői piacra Kiskőrösön

Kiskőrös kellően nagy város már ahhoz, hogy megérdemeljen egy modern fedett termelői piacot.

Barta Zsolt

A járási fórum sorozat második állomása volt a napokban a kiskőrösi polgármesteri hivatal. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a települések vezetőivel az önkormányzatoknak kiírt pályázatokról tárgyalt. A találkozó után Domonyi László kiskőrösi polgármester beszélt az óvoda és a termelői piac fejlesztéséről.

– Azt látjuk, hogy a városban egyre több gyermek születik, ezért ellátásukat meg kell oldanunk bölcsődei és óvodai szinten is. A másik nagyon fontos dolgunk a kistermelői piac kialakítása. Kiskőrös kellően nagy város már ahhoz, hogy megérdemeljen egy modern fedett termelői piacot. Erre az igény óriási, a környezetét sokkal jobbá kell tenni 2018–19-re. A meglévő piacot elbontjuk, parkolókat építünk, a mostani csarnok teljes körű átalakítása várható, ahol 8 nagy és 40 kisebb elárusítóhely jön létre és 85 külső elárusítóhely kialakítása is megtörténik – mondta a város vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!