BAJA

2018.02.12. 14:35

Száznál több párlatról mondtak véleményt

Kávé-, uborka-, sárgarépa- és sonkatökpárlat is előkerült a hétvégi kolbászfesztiválhoz kapcsolódó pálinkaversenyen. Ennek eredményeit már a rendezvény előestéjén kihirdették a szervezők a Turisztikai Központban megrendezett záróeseményen, amire jó szokásukat ápolva ismét megérkeztek a zentai Szent Miklós Pálinka Lovagrend tagjai.

Kubatovics Tamás

Neves bírálók, az ország számos tájáról érkezett pálinkamesterek ízleltek és minősítették az italokat. Lakatos Márton zsűrielnök, a Madarasi Pálinkaház tulajdonos-ügyvezetője értékelésében hangsúlyozta: minden párlatot két asztalnál bíráltak, jelentős eltérés esetén – ilyen mintegy 20 esetben fordult elő – harmadik asztal is kóstolt. Huszonhét személy 103 párlattal nevezett, 20 párlat maradt minősítés nélkül, 20 bronz, 36 ezüst és 27 arany oklevél kiadásáról határoztak, a fődíjakról a legmagasabb pontszámot elért aranyérmesek közül választották ki, nyílt szavazással.

– Egyre jobbak a pálinkák. Ha az öt évvel ezelőtti átlagot hármasra osztályoznánk, akkor ma már az ötöshöz közelít a mezőny. Pálinkát csak gyümölcsből lehet főzni, de akadt néhány különlegesség, amit párlatként értékelhettünk – összegezte tapasztalatait Laka­tos Márton. Azt is elárulta, hogy életében először találkozott uborkapárlattal, ami kellemes meglepetésként érte, tökéletes volt ízében és illatában is.

A díjazottak: Bácska aranypálinkája:

Zoran Varadjanin (körte),

Bácska ezüstpálinkája: Muth József (ringlószilva),

Bácska bronzpálinkája: Margan Plus (bánáti alma),

Különdíj: Dankó Géza (meggy).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!