Kiskunhalas

2018.03.09. 11:19

Megnézték az óriás csipkét is a lengyel diákok

A Nowy Sacz-i testvérvárosban található Maria Konopnicka Gimnázium küldöttsége látogatott a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumba. A lengyel diákok és tanáraik felkeresték a városban található Lengyelországgal kapcsolatos helyeket is.

Pozsgai Ákos

A diákok felkeresték Halas lengyel emlékeit és ellátogattak Bajára is.

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy angol nyelvű középiskolai biológia- és történelemprojektben vesznek részt a lengyelországi fiatalok magyar diáktársaikkal közösen Kiskunhalason és környékén.

A gimnazisták számos programon vettek részt, többek között ellátogattak Bajára is, ahol a gemenci erdő élővilágával is megismerkedtek. A program részeként felkeresték Halas lengyel emlékeit is, megismertették a testvériskola tanulóit a várossal és környékbeli élőhelyekkel. Ellátogattak a Sóstóra, megismerkedtek a Fejetékkel, valamint felkeresték a Thorma János Múzeumot és a Bem utcát is.

A csütörtöki záróprojektet megelőzően a fiatalok felkeresték a halasi csipkét ábrázoló óriásfestményt is, amelyet a Csipkeház mellett, az Erdei Ferenc téren egy emeletes társasház falára festett NeSpoon lengyel street art művész. Az alkotó világszerte csipkével dekorálja a városok köztereit, épületeit. A hatalmas csipke falfestmény egyedülálló a világon, ekkora méretben még nem készült hasonló alkotás.

A lengyel diákok és a kísérő pedagógusok a kiskunhalasi diákokkal és tanárokkal közösen a református gimnázium dísztermében rendezett ünnepélyes projektzárón összegezték a Kiskunhalason és a környező városokban eltöltött közel egy hét tapasztalatait és nézték meg az iskola ünnepi műsorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!