kiskunmajsa

2018.02.27. 13:04

Kecskeméti templom építését is segíti a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun Megyei Szervezete hétfőn a Szent István Házban tartotta megyei választmányi ülését. A tanácskozás előtti sajtótájékoztatón Mák Kornél megyei elnök beszámolt arról, hogy a megyében már 23 településen működik szervezete a pártnak.

Tapodi Kálmán

képalá: Mint elhangzott: a majsai városvezetésben is jó az együttműködés a KDNP-vel

Fotó: Tapodi Kálmán

– A KDNP egy olyan közösség, amely gyakran jótékonysági alkalmakat is szervez, így segítettük a beregszászi népkonyhát is  – említette Mák Kornél, aki hozzátette, hogy az április 20-án tartandó kecskeméti rendezvényükkel a megyeszékhely új, görögkatolikus templomának építését támogatják. Mint elhangzott: Bábel Balázs érsek szenteli majd fel a dávodi Szent Anna-kápolna helyreállított kerítését, amit szintén jelentős pénzadománnyal segítettek. Mák Kornél bejelentette: ősszel Kiskunmajsa lesz a házigazdája a megyei összejövetelüknek, és a helyi pártszervezet fog ajánlást tenni, hogy milyen célra jótékonykodjanak.

Mint elhangzott: a majsai városvezetésben is jó az együttműködés a KDNP-vel Fotós: Tapodi Kálmán

Mint elhangzott: a KDNP megyei tagjai közül sokan tevékenykednek települési önkormányzatokban, akik mindent megtesznek az adott település és az ott élők boldogulásáért. Mák Kornél ilyen jó példának nevezte a házigazda települést is, ahol a városvezető koalíciót az Élhető Kiskunmajsáért Egyesület (ÉK) és a KDNP alkotja. Mák Kornél kijelentette: az önkormányzati választásokkal kapcsolatos találgatásoknak nincs még itt az ideje, de az országgyűlési választások során támogatják és elfogadják a körzetben induló Lezsák Sándor jelöltségét.

Farkas Zoltán, a KDNP majsai szervezetének elnöke és Rávai Mónika alpolgármester (ÉK) is megerősítették, hogy a jövőben is együtt kívánnak dolgozni a városfejlesztő célok megvalósításáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!