szank

2018.02.24. 15:45

Ízig-vérig disznótort tartottak Szankon

Ki korán kelt, vidám társaságokra lelt szombaton a szanki piactéren, ahol „Ízig-vérig disznótor” elnevezéssel kistérségi vetélkedőre várták a csapatokat.

Tapodi Kálmán

Összesen nyolc csapat állt össze a hagyományteremtő céllal életre hívott versengésre. Ott voltak az erdélyi testvértelepülés Nagygalambfalva küldöttei is, akik mifelénk ritkábban használt fűszerekkel –  például a csomborral – is, ízesítették ételeiket. A Gyerkó Levente polgármester vezette galambfalvi böllérhad ragaszkodott az ottani hagyományokhoz és fenyőgyantás szalmával pörzsölték a disznót.

Természetesen mindegyik induló a saját főztjére/sültjére esküdött, mint ahogyan az is kiderült, hogy mindenütt jobb pálinkát főznek, mint a rivális településen. Mindez persze a vidám zrikálás része volt, hiszen ilyenkor sokféle turpisság belefér a vetélkedésbe.

A zsűrinek – amit Ganxsta „Döglégy” Zolee is erősített –, biztosan nem volt könnyű dolga a helyezések eldöntésében. Habár ez a nap nem a helyezésekről szólt, hanem a barátságok megerősítéséről és a jó hangulatról, amiről az egyik jászszentlászlói résztvevő már délelőtt megjegyezte: „…sok disznónak befellegzett már, de a résztvevők egyre jobban érzik magukat…”

Az „Ízig-vérig disznótor” résztvevői:

Jászszentlászló,

Móricgát,

Kömpöc,

Szeretem Csólyospálost Mozgalom,

Nagygalambfalva község,

Szank önkormányzata,

Együtt Szankért Egyesület,

Marton Petya és társai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!