Nagykőrös

2018.02.24. 07:37

Pótolják a még hiányzó neveket az első világháborús emlékművön

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a napokban küldött levelében tájékoztatta Nagykőrös polgármesterét, hogy biztosítja a polgármester által kért összeget a nagykőrösi Hősök terén álló, első világháborús emlékmű kibővítéséhez.

Koós Kata

Az 1927. június 12-én avatott, Zala György által készített első világháborús emlékmű bronztáblákon jegyzi a nagy háborúban elesett katonák neveit. A névsor azonban hiányos. A nevek pótlását évek óta szívügyének tekintette dr. Czira Szabolcs polgár­mester, ezért fordult kérelemmel a miniszterhez.

– Egyedi támogatási kérelme alapján a Nemzeti Kulturális Alap 2018. évi miniszteri kerete terhére 3 800 000 forint összegű támogatást ítéltem meg 61 név megörökítésére az első világháborúban elesettek tiszteletére állított Hősök szobra emlékművön – olvasható a miniszter levelében.

A hiányzó neveket tartalmazó névsor a város honlapján megtekinthető. A lakossági észrevételeket, javaslatokat a névsor teljessége és a nevek helyesírásának vonatkozásában március 15-ig a [email protected] címre várja a városvezetés.

Címkék#Nagykőrös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!