Kecskemét

2018.02.27. 13:54

Felújítják a Nagytemplomot

Több ütemben felújítják a kecskeméti Nagytemplomot. A kis katolikus temető helyén pedig első körben egy óvoda épülhet. Többek között erről is beszámolt egy rádióinterjúban dr. Bábel Balázs, Kalocsa-­Kecskemét Egyházmegye érseke.

PN

Hamarosan kezdődhet a felújítás

Fotó: Bús Csaba

– Komolyabb anyagi lehetőség híján szakaszos lesz a felújítás – nyilatkozta az érsek. – A felmérés megtörtént, az ajánlatok bekérése folyamatban van. Egy tapasztalt – vallása szerint református – kecskeméti mérnököt kértem fel a Nagytemplom felújítási folyamatának irányítására – mondta Bábel Balázs.

A Budai utcai egykori katolikus temető sorsáról elmondta: – Korábban megpróbáltuk értékesíteni a területet, de nem kaptunk megfelelő ajánlatot. A mostani elképzeléseink szerint óvoda valósulna meg ezen a területen. Mivel Kecskeméten nincs ilyen jellegű, saját tulajdonban lévő ingatlanunk, itt alakítanánk ki egy e célt szolgáló létesítményt. A későbbiekben pedig – anyagi lehetőségeink függvényében – általános iskolával egészítenénk ki, ugyanis a kecskeméti tanintézetünk épülete nem saját, hanem városi tulajdonban van.

Hamarosan kezdődhet a felújítás
Fotós: Bús Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!