Mélykút

2018.02.02. 13:43

Elkötötte karácsonykor az autót, majd még verekedett is a tulajjal

Vádat emeltek egy 21 éves férfi ellen, aki tavaly karácsonykor Mélykúton beült egy nyitva hagyott autóba, és kocsikázott egyet. A tulaj utolérte, mire a vádlott dulakodni kezdett vele.

Hraskó István

Az eset tavaly karácsony második napján délután történt. A 21 éves férfi észrevett egy nyitva hagyott autót az egyik ház előtt, amiben még az indítókulcs is benne volt. Úgy döntött, hogy „kocsikázik” egyet, beugrott a járműbe és elindította, majd a lakása felé hajtott. Az autó tulajdonosa azonban észrevette, mi történt, és egy másik kocsival üldözőbe vette. Az egyik utcában a sértettnek sikerült is a vádlott elé kerülnie és megakadályozta, hogy tovább hajtson. A tolvaj rükvercbe kapcsolva próbált elmenekülni, de a tulaj kinyitotta saját autójának bal első ajtaját.

– Ekkor a vádlott dulakodni kezdett vele, többször megütötte. Eközben a gépkocsi egy virágtartónak ütközött és leállt. A vádlott ezután kiugrott az autóból és a hiányos kerítésen át bemenekült egy közelben lévő, nyitott házba. Innen divatékszereket, parfümöket és elektromos hajvágót lopott több mint 25 ezer forint értékben – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a fiatal férfit, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A lopással okozott kár nagy része is megtérült. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlottat erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntettével és lopás vétségével vádolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!