KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.02.24. 17:43

Duplájára emelik az újszülöttek támogatását Félegyházán

A korábbi összeg kétszeresével támogatja a jövőben az önkormányzat a Kiskunfélegyházán gyerme­ket vállaló szülőket. A települési támogatásokról szóló ön­kor­mány­zati rendelet módosításáról legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. A határozat értelmében az újszülöttek támogatási összegét 5-ről 10 ezer forintra emelik.

Vajda Piroska

A korábbiakkal ellentétben azonban a jövőben csak szociális rászorultsági alapon nyújthat bármilyen települési támogatást az önkormányzat. Így szükségessé vált az eddig szociális rászorultságtól függetlenül nyújtott új­szülöttek támogatását, a nagycsaládosok támogatását, és kedvezményes belépőjegy kiadását szociális rászorultsági fel­tételekhez kötni.

Az újszülöttek támogatásánál – amelyet vásárlási utalvány formájában nyújtanak – a rászorultsági korlát az öregségi nyugdíjminimum összegének tízszerese. A nagycsaládosok támogatása is szociális rászorultság esetén igényelhető, ennek feltétele, hogy a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét.

A kedvezményes belépőjegy támogatásnál is szociális rászorultsági korlát épült be. Ez alapján a jövőben Félegyházán kedvezményes belépőjegyre az a szülő, illetve gyermeke jogosult, aki gyermekét egyedül neveli, és a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét. Kedvezményes belépő illeti meg azt a családot is, amely hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevel, és az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének tízszeresét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!