Kalocsa

2018.06.07. 10:55

Csarnokot építenének Kalocsán

A Kalocsai Sportegyesület (KSE) nagy sport- és rendezvényközpontot álmodott a Kalocsai Parkgondozó Közszolgáltató és Nonprofit Kft. közeljövőben megürülő, városi tulajdonú telephelyére, az Érsekkert mellé.

Gábor János

A teljes beruházás várhatóan több mint kétmilliárd forintot emésztene fel, és bár a forrás még nem áll rendelkezésre, műszaki tanulmánytervet, költségbecslést mindenképpen szeretnének készíteni róla. Ez azért lenne fontos, hogy később pontos adatokkal tudjanak pályázni.

Szabó Balázs képviselő azt firtatta a napirend kapcsán, hogy amennyiben a később megvalósuló komplexumnak nem a KSE lesz a kivitelezője, mert más forrásból, másként lesz csak megvalósítható, akkor vissza kell-e majd fizetni a látványtervekre esetlegesen elnyert összeget. A kérdésre dr. Bálint József polgármester határozott nemmel felelt, megjegyezve, hogy az egyesület TAO-támogatásból finanszírozott koncepcióterve nem ró kötelezettséget sem rájuk, sem a városra: amennyiben Kalocsa később máshonnan származó forrást talál a beruházás kivitelezésére, következmények nélkül megvalósíthatja.

Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője egyértelművé tette: amennyiben a képviselők áldásukat adják rá, hogy a KSE ezen az önkormányzati területen vizsgálódjon, valamint elkészítse a koncepciótervet, akkor részletes műszaki leírás, helyszínrajz, alaprajzterv és költségkalkuláció fog rendelkezésre állni a későbbi nagyberuházás megpályázásához. Ez a részletes tervezet egyébként bruttó hétmillió forintból készülhet el, önkormányzati hozzájárulás nélkül, mivel a KSE jelezte: erre a célra nem kíván pénzt kérni a várostól. A napirendi pontot teljes egyetértésben szavazta meg a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!