Kecskemét/Budapest

2018.02.20. 20:25

Az állam vette meg a Pilinszky-kéziratot

Hafner­ Zoltán irodalomtörténész, a magyar állam képviseletében a napokban megvásárolta­ ­Pilinszky János, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költőjének egy naplóbejegyzését Farkas P. Józseftől, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójától.

Sebestyén Hajnalka

Az irodalmár, aki egyébként Kertész Imre Nobel-­díjas író szövegeinek gondozója és köteteinek szerkesztője­, az írás átvétele után látogatást tett a Wojtyla Ház helyiségeiben, majd az alábbiakat ­írta a népkonyha emlékkönyvébe:

„Végtelenül meghatott a központ munkája, küldetéses tevékenysége – köszönet érte, sok erőt merítettem belőle. Őszinte csodálattal és nagyrabecsüléssel: Hafner Zoltán”.

A vételár, bruttó egymillió forint a Wojtyla Barátság Központ további működését, karitatív tevékenységét fogja szolgálni. Ez a kézirat egyébként 1981-ben megjelent a Petőfi Népében, Farkas P. Józsefnek köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!