asztalitenisz

2019.01.16. 13:36

A vereség ellenére biztató a játék képe

A legutóbbi két fordulóban először a Budaörs gárdáját fogadta a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csapata, majd a Budapesti Erdért otthonába látogatott. Előbbi meccsen 7:0-ra, utóbbin 6:1-re kapott ki a hírös városi együttes.

Borbély Károly

A Kecskeméti Spartacus extraligás együttese

Forrás: Petőfi Népe

Budaörsön a Füle Kata–Drabant Anita kecskeméti duó kiváló játékkal lepte meg a Pergel Szandra–Fazekas Mária kettőst, egészen a döntő szettig jutottak el a Spari fiataljai, ahol végül alul maradtak.

Egyéniben Füle Pergellel vívott nagy csatát, Molnár Anna pedig Nagyváradi Mercédeszt szorongatta meg.

A második egyéni körben csereként beálló Márkus Enikő példamutatóan küzdött Fazekas Mária ellen, akitől szettet is tudott nyerni.

– Az egyértelmű végeredmény ellenére lányaink kiválóan szerepeltek, ugyanis a jóval erősebb ellenféllel szemben maximálisan küzdöttek, koncentráltak – mondta Vajda Viktor edző.

Az Erdért otthonában a Füle Kata–Drabant Anita páros fegyelmezetten, szinte hiba nélkül versenyezve játszott, a harmadik szettet például 11:1-re nyerték meg, a mérkőzést pedig 3:1-re az Ambrus Krisztina–Peterman-­Varga Tímea kettős ellen.

A Kecskeméti Spartacus extraligás együttese
Fotó: Petőfi Népe

A folytatásban az egyéni mérkőzésekben a rutin és a magabiztosabb versenyzés az Erdért javára hozta meg a sikert.

– Nehezen mérhető az asztaliteniszben a fejlődés. Fiataljaink a legmagasabb osztályban versenyeznek és az esélylatolgatásnál mindig az ellenfelek játékosai felé billen a mérleg nyelve. Ennek ellenére a mérkőzéseken mutatott játék képe biztató, és várhatóan azokon a mérkőzéseken, ahol van esély, ez meg is fog látszani – mondta Fodor Miklós edző.atisztika otthonába utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!