Kifizetések

2017.08.24. 12:53

LMP: a kormány uniós forrásokból tartja fenn politikai rendszerét

Az LMP társelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az Emmi Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságának 2 milliárd forintos, négyéves, romák mentorálását célzó pályázatáról számolt be kritikusan. 

Hadházy Ákos szerint a pályázat azt a célt szolgálja, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos kifizethesse a hozzá hű embereket. Bár az ellenzéki politikus úgy ítélte meg: „nem ördögtől való” a romák kilenc hónapon át tartó segítése a többi között abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkát, de

furcsának ítélte, hogy a mentorok esetében semmilyen kiválasztási, felvételi procedúra nem zajlott.

Kifejtette: eddig nyolcvan emberrel szerződött a főigazgatóság négy évre, egyenként havi 400 ezer forintért. Közülük hetvennek csak középfokú végzettsége van – többségük pincérként végzett -, de tizenhármuknak még érettségije sincs. Holott a munka komoly adminisztratív feladatokkal jár, a többi közt be kell számolniuk a segített pszichés fejlődéséről is. Hadházy Ákos szerint a többségük roma önkormányzati képviselő vagy annak hozzátartozója, olyanok, akik segítették megtartani Farkas Flórián hatalmát.

Az LMP társelnöke felidézte azt a szekszárdi bírósági ítéletet is, amely szerint

a helyhatósági választáson szervezetten vitték szavazni a roma választókat.

Mindezt összefüggésbe hozta a Farkas Flóriánhoz köthető emberek „kifizetésével” és kijelentette: a Fidesszel választási szövetséget kötött Lungo Drom vezetőjének feladata lehet a romák választási részvételének megszervezése, amely pénzt igényel.

Beszámolt arról is: pártja ismét benyújtja a kilakoltatási moratórium visszaállítását célzó javaslatát, miután Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője nem zárta ki annak megszavazását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában