Belháború

2022.04.08. 21:14

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter nyílt üzengetésbe kezdett

Egymást hibáztatják a baloldal történelmi veresége miatt.

Kommentár nélkül

– írta a közösségi oldalán megosztott kép fölé Gyurcsány Ferenc – írja a Magyar Nemzet

A DK elnöke 

a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom egy friss bejegyzését tette közszemlére oldalán, 

melyben a hódmezővásárhelyi polgármester által vezetett mozgalom azt állítja: „Gyurcsány a Fidesz legnagyobb fegyvere.”

A bukott miniszterelnök megszólalása egy hosszabb üzengetés folytatása, ma reggel Barkóczi Balázs, a Gyurcsány-párt szóvivője a Facebook-oldalán egyértelművé tette, hogy 

szerinte Márki-Zay Péter felelős a baloldal történelmi választási kudarcáért. 

Valószínűleg erre reagált utóbb Márki-Zay Péter mozgalma, ezt osztotta meg saját oldalán Gyurcsány Ferenc is.

Ismert, jelen állás szerint 1,8 millió szavazatot kaptak közös listájukra, ez pedig 800-900 ezer szavazattal kevesebb, mint amit a most összefogott pártok négy éve külön-külön elértek. 

A DK-szóvivő azt állítja bejegyzésében, hogy azért nyert a Fidesz múlt vasárnap, mert Gyurcsány Ferenc „nem kampányolhatott”, míg szerinte a 2019-es önkormányzati választásokon a pártelnök felszántotta az országot, és ennek köszönhető az ellenzék „masszív győzelme”. 

Már a mostani országgyűlési kampány elején megfigyelhető volt, hogy a DK következetesen megpróbálja baloldali győzelemként eladni a három évvel ezelőtti önkormányzati választások eredményét, ahol Budapesten 23-ból 14 kerületben, és a 23 megyei jogú város közül tízben a baloldal szerzett többséget a közgyűlésben, és az általuk támogatott polgármester nyert. 

A DK kommunikációját az sem zavarta meg, hogy a 19 megyei közgyűlésben mindenhol a Fidesz–KDNP kapott többséget, mint ahogyan a megyei jogú városok többségében is a kormánypártok polgármester-jelöltjei győztek.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter mint Doktor Genya és mini Feri / Magyar Nemzet / Mirkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!