Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!

2021.09.08. 20:06

Vitályos Eszter: olyan országot szeretnénk, ahol a magyar kormány a magyar érdekek mellett áll ki

Beszélgetni kell a fiatalokkal, akiknek nincsenek emlékeik 2006 őszéről.

A kormányoldal mindenkit vár, aki nem akarja, hogy újra visszatérjen a baloldal és a Gyurcsány-kormány a hatalomba – mondta Vitályos Eszter, a Fidesz Pest megye 3-as választókerületének elnöke szerdán Szentendrén, utcafórumon. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a fórumon azt emelte ki, érdemes felidézni, hogy mi ellen küzd a Fidesz a következő választáson.

A Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció szentendrei aláírásgyűjtő helyszínén Vitályos Eszter egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy

a Gyurcsány-kormány eladósította az önkormányzatokat, amelyek csak hitelfelvétellel tudtak fejleszteni, az önkormányzatok konszolidációját pedig az Orbán-kormány valósította meg.

„Nem szeretnénk sem az önkormányzatainkat, sem az országot újra kitenni annak, hogy ők visszakerülhessenek a hatalomba, és ezért vagyunk most itt” – jelentette ki.

Vitályos Eszter azt mondta: Gyurcsány Ferenc „a baloldali konglomerátum” vezetője, „ő fogja leosztani a helyeket”. Véleménye szerint

a Momentum mögött ugyanaz a Gyurcsány Ferenc van, aki 2002 és 2010 között tönkretette az országot.

Hozzátette: beszélgetni kell a fiatalokkal, akiknek nincsenek emlékeik 2006 őszéről, arról, hogy „az emberek közé lövettek”, miként bántak el azokkal az emberekkel, akik egy ünnepélyre mentek ki. „Olyan országot szeretnénk, ahol a magyar kormány a magyar érdekek mellett áll ki”, ahol fejlődik az egész ország – mondta.

Szentkirályi Alexandra a Gyurcsány-kormány idején volt fiatal egyetemista, saját tapasztalatai alapján tudja összehasonlítani azt az időszakot a mostani kormányzással – mondta Vitályos Eszter, arra biztatva az embereket, hogy október 23-ig minél többen csatlakozzanak a petícióhoz.

A kormányszóvivő az utcafórumon egyebek mellett arról beszélt:

bő tíz évvel Gyurcsány Ferenc távozása után „ma megint ott tartunk, hogy nemcsak a magyar baloldal múltja, hanem a magyar baloldal jövője és jelene is Gyurcsány Ferenc”.

Szentkirályi Alexandra szerint érdemes felidézni, mi ellen küzd a Fidesz a következő választáson. A baloldal visszavágta a családtámogatási kedvezményeket, amelyeket a korábbi polgári kormány adott, és – mint mondta – „ez a mostani alkalommal is így lenne”. Az idősebbektől elvették a 13. havi nyugdíjat, de a baloldali korszak ötlete volt a tandíj bevezetése is. Több mint 150 ezer fiatal hiába keresett állást – folytatta -, de az általános munkanélküliség is 12 százalékos volt. „A társadalom minden rétegét, az idősektől a családosokon át a fiatalokig megsarcolta valamilyen módon a kormány”, miközben ennek nem volt eredménye, gigantikus IMF-hitelt kellett fölvenni, kiszolgáltatva a külföld kénye-kedvének az országot – mondta.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy mindezzel szemben

jövőre elindul a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége, családi adóvisszatérítés lesz, ha megengedi a gazdasági növekedés, és elkezdték visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat.

Úgy fogalmazott, a következő választással egyszer, s mindenkorra szeretnék a múlt részének tudni az embereket többször átverő, Gyurcsány Ferenc vezette teljes baloldali garnitúrát; erről szól az aláírásgyűjtés.

A kormányszóvivő beszélt arról is,

mindegy, hogy „az ellenzéki előválasztásnak nevezett bohózatban” kormányfőjelöltként induló Karácsony Gergely vagy bármilyen más név van éppen előretolva, mert a főszereplő Gyurcsány Ferenc.

A Fidesz és a KDNP Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójának aláírásgyűjtése szeptember elsején indult, az első két hétben közterületeken gyűjtik az aláírásokat, majd otthonaikban is felkeresik az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában