Ország-világ

2021.09.24. 09:53

Visszafizeti-e Karácsony a jogtalanul felvett pénzt?

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a miniszterelnökségre pályázó Karácsony Gergely megfelelő képesítés nélkül taníthatott tíz éven át a Corvinus egyetemen, csütörtökön pedig arra is fény derült, mennyit keresett ez idő alatt a jelenlegi főpolgármester. A Mediaworks Hírcentrumának birtokába került iratok szerint Karácsony 2004 és 2014 között csaknem bruttó 25 millió forinthoz jutott az egyetemtől.

Budapest, 2020. február 11. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a Budapest szabad - 1945. február 13. címû utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én. A 75 évvel ezelõtt befejezõdött budapesti ostrom emlékére, a pusztítás és a helyreállítás képeibõl összeállított tárlat április 11-ig látható a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonal több szerelvényén. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

De vajon visszafizeti-e az összeget Karácsony Gergely?

A kérdés semmiképpen sem légből kapott. A baloldali politikus ugyanis rendre a jogállam fontosságáról, a szabályok betartásáról és betartatásáról beszél, és miután az Oktatási Hivatal vizsgálata arra mutatott rá, hogy Karácsonynak sem a tanársegédi, sem az adjunktusi kinevezése nem felelt meg az egyetem szabályzatának, illetve a törvényi előírásoknak, alappal merül fel a milliók visszafizetésének lehetősége.

Csütörtöki cikkünk után kérdést intéztünk a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályához, azt tudakolva: a szabálytalanságok kiküszöböléséért, a jog érvényre jutásának garantálásáért tervezi-e Karácsony Gergely, hogy visszafizeti a törvénytelenül felvett összeget.

A főpolgármester egyelőre nem reagált a Mediaworks Hírcentrumának megkeresésére.

Ha kíváncsi rá, hogy az okiratok szerint mikor mennyit keresett Karácsony Gergely az egyetemen, kattintson IDE.

Hülyézni tud, számolni nem – nézze meg ITT, amint a főpolgármester támadva utasítja el az újságírói kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában