Heves esőzések

2020.08.23. 15:28

Villámárvizekben többen meghaltak Törökországban

Négy ember életét vesztette és tizenegyen eltűntek villámárvizekben Törökország északi részén, a Fekete-tenger térségben – közölte vasárnap Süleyman Soylu belügyminiszter.

A Giresun tartományban készült felvételek szerint a szokatlanul heves esőzések okozta árvizek elöntötték az útmenti épületeket, a parkoló gépkocsikat, sárral temetve be őket. 118 település megközelíthetetlenné vált.

A tárcavezető szerint folyik a kutatás az eltűntek után. A halálos áldozatok egyike rendőr, akinek gépkocsiját elsodorta az ár közölte Soylu a helyszínek egyikét, Dereli városát felkeresve. A miniszter szerint eddig 133 embert mentettek ki a villámárvizekből.

A belügyminiszter kíséretében lévő Bekir Pakdemirli mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a tartományban a szombaton lehullott csapadék mennyisége meghaladta az augusztusi havi átlag másfélszeresét.

Ez az első alkalom, hogy ilyen árvizeket, villámárvizeket látok. Mindent meg fogunk tenni, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő ígérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában