Durvul a hőség

2017.07.21. 12:12

Vigyázat, jön a jég!

A hétvégén a sok napsütés mellett záporokra, zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt fokozódik a kánikula, 36, 37 fok körüli maximumok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntekre virradó éjszaka északnyugat felől front érkezik – írja a met.hu. A megerősödő északnyugati szél mellett eleinte a Dunántúl nyugati, majd inkább az északi részén zivatarok alakulhatnak ki lokálisan 20 mm-t meghaladó csapadékkal, 60-70 km/h-t elérő széllel.

Napközben főként a Duna-Tisza közén és a Tisza vonalában, valamint az Északi-középhegységben elszórtan valószínű zivatarok kialakulása.

Néhol heves zivatar is kialakulhat rövid idő alatt 30-40 mm körüli csapadékkal, nagyobb méretű jéggel és 70-90 km/h-s szélrohammal. Késő délután és este a Dél-Dunántúlon szórványos záporokra számíthatunk.

Címkék#zivatar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában