Megjavítják

2018.04.24. 09:16

Veszélyes gázfőzőlapokat hív vissza az IKEA

Javítás céljából visszahívja az Eldslaga gázfőzőlapokat az IKEA, mert a készülék jobb felső égőjének szén-monoxid-kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket, a többi égő biztonságosan használható.

Megelőző intézkedésként az IKEA díjmentes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt összes Eldslaga gázfőzőlapra.

Az áruházlánc kedden közölte: a belga felügyeleti hatóságok által elvégzett vizsgálat megállapította, hogy a termékek jelenlegi állapotának tűz- és robbanásveszély kockázata nem magasabb a megengedettnél. Az IKEA nem értesült semmilyen ezzel kapcsolatos esetről. Az érintett gázfőzőlapokat kizárólag Európában árusítják.

A tájékoztatás szerint a beszállítói oldalon, emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagy teljesítményű gázégőjébe.

Arra kérik a vásárlókat, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az Eldslaga gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagy teljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végzik a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható.

Az érintett főzőlapot Magyarország mellett Svédországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Izlandon, Csehországban, Horvátországban, Litvániában, Szerbiában, Oroszországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban és Franciaországban árusítják – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában