öngyilkos merénylet

2019.08.18. 07:11

Vérfürdőbe torkollt egy kabuli esküvő

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, amelyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy esküvőn – közölték afgán hatósági források.

KABUL, AFGHANISTAN - AUGUST 18: An Afghan security official stands guard after an overnight suicide bomb blast that targeted a wedding reception in Kabul, Afghanistan on August 18, 2019. Authorities in Afghanistan on Sunday confirmed over 60 people were killed and nearly 200 injured in late last night's suicide attack at a wedding party in the capital Kabul. Haroon Sabawoon / Anadolu Agency

Forrás: Anadolu Agency / AFP

Fotó: Haroon Sabawoon

Naszrat Rahimi belügyminisztériumi szóvivő hozzátette, hogy az áldozatok közt sok a nő és a gyerek.

A személyzet szerint a rendezvényre mintegy 1200 embert hívtak meg a Dubai City központba, amely a főváros nyugati részében fekszik.

Az Iszlám Állam a terroristákhoz köthető Nasír nevű online „hírügynökségen” keresztül jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Közleményükben leszögezték, hogy eretneknek tartják a síitákat, és ezért szándékosan választották célpontnak az eseményt.

A zömében síiták lakta városrészben elkövetett merényletet a tálibok közleményben elítélték, és tagadták, hogy bármilyen közük lenne hozzá. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni.

Borítókép: Az afgán biztonsági erők katonája őrséget áll a merénylet helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában