nyílt szándék

2021.09.28. 12:48

Varga: tovább támadják a gyermekvédelmi törvényt

„Ismét hazánkba látogat a Sargentini-jelentést is jegyző LIBE-bizottság, kevésbé ismertebb nevén az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága” – közölte a Facebookon Varga Judit igazságügyi miniszter.

„A csütörtökön érkező küldöttség nem titkolt szándéka, hogy az általuk elv helyett eszközként használt jogállamiság kérdéskörében újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt, valamint, hogy a lassan teljes érdektelenségbe fulladó 7-es cikkely szerinti eljárásról tárgyaljanak” írta Varga Judit a bejegyzésében, majd hozzátette: „Magyarország továbbra is egy következetes és önazonos állásponthoz tartja magát:

egy uniós intézmény sem lépheti át a szerződésekben rögzített hatásköröket csak azért, mert egy tagállam nem úgy táncol, ahogy a brüsszeli bürokraták fütyülnek”.

„Mindenesetre mi konstruktív partnerként állunk a találkozó elébe, hiszen szándékaink egyenesek, jogi érveink pedig tiszták és magabiztosak” – zárta sorait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában