Ország-világ

2021.05.06. 23:06

Varga Judit: ha munka van, akkor minden van

Az igazságügyi miniszter rámutatott: a magyar modell a munka megbecsülésére épít, és az uniós célkitűzéseket is ezen elvek mentén támogatja a magyar kormány.

A magyar kormány szerint mindenki számára meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy munkát vállalhasson, a pénzt pedig meg kell tartani azoknál, akik azért megdolgoztak – jelentette ki az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megosztott videójában csütörtökön.

Varga Judit úgy fogalmazott: ha munka van, akkor minden van. Jelezte azt is, hogy a pénteken Portóban kezdődő európai szociális csúcson a magyar kormány álláspontját több mint tíz év tapasztalattal támasztják alá.

Hangsúlyozta: a magyar kormány rekordmagasságba emelte a foglalkoztatottságot, csökkentették és egykulcsossá tették a személyi jövedelemadót, az adórendszert a családpolitika és a gyermekvállalás szolgálatába állították, mindeközben megduplázták a minimálbért. Kijelentette: a magyar eredményeket ma már az Európai Unió is elismeri.

Az igazságügyi miniszter rámutatott: a magyar modell a munka megbecsülésére épít, és az uniós célkitűzéseket is ezen elvek mentén támogatja a magyar kormány. Minden nemzetnek joga van a saját útját járnia, hogy megtalálja a saját maga számára legmegfelelőbb szociális modellt – tette hozzá Varga Judit.

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban pénteken kezdődő, kétnapos, nem hivatalos találkozójának középpontjában a szociálpolitika, a koronavírus okozta járványhelyzet, illetve a pandémia visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése szerepel.

Az első napra tervezett szociális csúcstalálkozón az uniós tagországok vezetői konferenciát tartanak az európai szociálpolitikai menetrend meghatározásának céljával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában