Európai Unió

2020.09.16. 20:36

Varga Judit: az uniós források nem adományok

Az uniós források nem adományok – jelentette ki az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Igazságügyi Minisztérium közös, Nemzetek Európája elnevezésű karrierprogramjának nyitóünnepségén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Széchenyi dísztermében 2020. szeptember 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Varga Judit a bejegyzésében Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az Európai Unió helyzetéről szóló első évértékelő beszédére reagált. Ursula von der Leyen leszögezte, hogy az uniós forrásokat bárminemű csalással, korrupcióval és összeférhetetlenséggel szemben meg kell védeni idézte a német politikust.

Magyarország ezzel egyetért, ez szerintünk sem lehet alku tárgya. Ahogyan a tagállamok vezetőinek júliusi megállapodása sem, ami kimondta, hogy az uniós forrásokat nem lehet politikai nyomásgyakorlásra felhasználni. Az európai értékek ugyanis nem eladóak, az uniós források pedig nem adományok

szögezte le Varga Judit.

Ursula von der Leyen megerősítette, hogy a testület szeptember végén közzéteszi az összes tagállamra kiterjedő jogállamisági jelentését írta Varga Judit, aki ennek kapcsán azt is közölte, hogy a következő napokban érdekes jogállamisági tényekkel és összehasonlításokkal jelentkezik majd. A jelentésre hangolódva így szeretne hozzájárulni egy valódi jogállamisági párbeszédhez. Megjegyezte: érdeklődéssel várja, hogy a bizottság jelentése elfogulatlan elemzés lesz vagy politikai pamflet.

Varga Judit kitért arra is: bízik benne, hogy a bizottság környezetvédelmi célkitűzéseit nem a Soros-NGO-k korábbi vádaskodásainak újrahasznosításával kívánja elérni.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Igazságügyi Minisztérium közös, Nemzetek Európája elnevezésű karrierprogramjának nyitóünnepségén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Széchenyi dísztermében 2020. szeptember 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában