Ország-világ

2021.03.07. 17:24

Varga Judit: a nemzeti jogrendszer ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni

Magyarország éppen ezért nem bírál egyetlen tagállamot sem, de elvárjuk, hogy minket se támadjanak – írta az igazságügyi miniszter Facebbok oldalán.

A nemzeti jogrendszer és a jogi kultúra alapos ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni – írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán vasárnap annak kapcsán, hogy egy francia magazin alapítójával beszélgetett.

„Aktuális témákról beszélgettem a francia Putsch közéleti magazin alapítójával, melynek köszönhetően a magyar kormány álláspontja már Franciaországban is megismerhetővé vált” – jelezte a bejegyzésben.

„Jogállamiság tekintetében nézőpontunk változatlan: a nemzeti jogrendszer és a jogi kultúra alapos ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni” – fogalmazott.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd és az alkotmányos identitás elismerése építhet bizalmat Európa országai között.

„Magyarország éppen ezért nem bírál egyetlen tagállamot sem, de elvárjuk, hogy minket se támadjanak” – írta Varga Judit a Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában