Bűncselekmény

2020.11.28. 07:44

Üzemanyagcsempészeket vettek őrizetbe Máltán

A máltai rendőrség tizenöt embert vett őrizetbe, azzal gyanúsítva őket, hogy üzemanyagot csempésztek – közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

A rendőrök harmincöt járművet, ékszereket, mobiltelefonokat, számítógépeket foglaltak le. Ezzel párhuzamosan több száz millió eurónyi összeget befagyasztottak számlákon, azt állítva, hogy az pénzmosásból származik.

A máltai sajtó értesülése szerint az őrizetbe vettek közül öt embert azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy több millió euró értékű kőolajat csempészett Líbiából Európába. Az érintettek ezt cáfolják.

A nyomozók tizenöt céget is azzal gyanúsítanak, hogy részt vett az üzemanyagcsempészetben.

A többi őrizetbe vett ember közül kettőt három évvel ezelőtt már hasonló okból ideiglenesen őrizetbe vettek az olaszországi Lampedusa szigetén. Akkor azzal gyanúsították őket, hogy egy olyan máltai bűnözői hálózathoz tartoznak, amely líbiai fegyveres csoportokhoz kötődik.

A máltai hatóságok és más európai bűnüldöző szervezetek már évek óta azon munkálkodtak, hogy felgöngyölítsék a Líbiából Európába irányuló nagymértékű üzemanyagcsempészetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában