Járvány

2021.04.28. 13:08

Ukrajnában már több mint 43 ezren haltak bele a betegségbe

Ukrajnában szerdára kis mértékben ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 9500, a megelőző napinál csaknem 1700-zal több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma is megint kimagaslóan sok, 440 fölötti volt, és velük együtt a járvány tavaly márciusi kitörése óta a halálos áldozatok száma mostanra meghaladta a 43 ezret.

A hivatalosan közölt adatok szerint az elmúlt napban 9590 új esettel 2 047 838-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 441-gyel 43 391-re. A halálos áldozatok száma múlt szombatra haladta meg a 41 ezret, a negyvenezres határt pedig április 19-re. Eddig 1 616 891-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint húszezren – ami új rekordnak számít -, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem tízezerrel, 387 556-ra.

Kórházba a megelőző két napnál most több, 3623 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, viszont 5363 beteget hazaengedtek.

A legtöbb új beteget, 1070-et megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy tévéműsorban közölte, hogy májusban Ukrajna további csaknem egymillió adag Pfizer-vakcinához jut. Ennek egy része, 473 ezer dózis a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül érkezik várhatóan május 17-18. körül, a másik része, csaknem félmillió dózis pedig közvetlenül a gyógyszergyártó vállalattal megkötött szerződés alapján – fejtette ki.A tárcavezető hozzátette, hogy ezekkel a vakcinákkal különböző egészségügyi rizikócsoportokhoz tartozó embereket terveznek beoltani.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint szerdától már több mint kétezer oltópont áll készen az országban az oltások elvégzésére, és megkezdődik a 65 évesnél idősebbek beoltása. Az oltásra a háziorvosnál, illetve a lakhelyhez legközelebbi oltóponton lehet feliratkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában