Ország-világ

2021.03.23. 12:09

Újranyitást kér a gazdasági kamara, a kormány megfontolja a javaslatait (videó)

Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videóban számolt be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) képviselőivel folytatott keddi tárgyalásról.

Forrás: Facebook / Orbán Viktor közösségi oldala

Fotó: Kiss Sándor

„Harcosak, újranyitást akarnak – boltok, szolgáltatások –, és általában az élet természetes kereteinek helyreállítását kívánják” – ismertette az MKIK képviselőinek álláspontját a megbeszélést követően a miniszterelnök, aki egyúttal azt is leszögezte: „Igazuk is van, de azt is meg kell érteniük, hogy az életvédelem szempontja az első, és amíg minden 65 év feletti, oltásra regisztrált honfitársunkat nem oltottuk be, addig az újraindítást nem kezdhetjük meg, mert ők közvetlen életveszélyben vannak.”

Orbán Viktor elmondta, a kamara több olyan javaslata is elfogadható a kormány számára, amelyek észszerűsítést, árnyaltabb szabályozást céloznak, ezeket szerdai ülésén fogja tárgyalni a kabinet. A kormányfő példaként említette a boltokra vonatkozó kamarai javaslatot, amely szerint az általános zárás helyett a négyzetméter alapú korlátozást szorgalmazzák, valamint a plázákra vonatkozó speciális szabályozást. Hozzátette, a szolgáltatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tettek az MKIK képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában