Ország-világ

2021.03.13. 19:34

Újabb álhír terjed a kínai Sinopharm-vakcináról

Menczer Tamás államtitkár arra kérte a baloldalt és a baloldalt kiszolgáló médiumokat, hogy ne dolgozzanak a magyar emberek életének megmentése ellen.

A kínai vakcina ellen indított baloldali és nemzetközi politikai támadás újabb állomása az a „hír”, hogy az Egyesült Arab Emírségekben probléma adódott a Sinopharm vakcinájával – írta közösségi oldalán Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Az államtitkár bejegyzésében megjegyzi: Ezt ugyan semmilyen hivatalos forrás nem mondta az Emírségekben, de a „hír” szerint találtak 8(!) olyan embert, akit újra behívtak és harmadik oltást kell kapnia.

„Na most. Az Egyesült Arab Emírségekben mintegy 6 millió (!!) embert oltottak be a Sinopharm-vakcinával. Az illetékes helyi bizottság elnöke azt mondta, hogy a fővárosban, Abu-Dzabiban a beoltottak közül senki sem halt meg, és nem került kórházba, vagyis 100 százalékos a vakcina hatékonysága a súlyos esetek megelőzésében. Ez jobb adat, mint amit a súlyos esetek vonatkozásában a Pfizer Izraelben mutatott”

– írta közösségi oldalán az államtitkár, aki hozzátette:

Minden vakcinánál vannak olyanok, akiknél az immunválasz nem elég erős. A kínai vakcinánál nagyságrendileg ugyanannyian, mint az úgynevezett nyugati vakcináknál. Az Emírségekben mindössze annyit tesznek most, hogy ezeknek az embereknek adnak még egy oltást.

Vagyis a kínai vakcinával semmi probléma sem adódott, a kínai vakcina életeket ment az Emírségekben és Magyarországon is – jegyezte meg bejegyzésében Menczer Tamás.

„Legfőképpen azért van szükségünk a kínai és az orosz vakcinára, mert Brüsszelből nem jön elég oltás, ráadásul Kurz osztrák kancellár szerint Brüsszelben a vakcinákat tisztességtelenül osztják szét. Végtelen tisztelettel kérem a baloldalt és a baloldalt kiszolgáló médiumokat, hogy ne dolgozzanak a magyar emberek életének megmentése ellen!”

- zárta bejegyzését a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában