ellentmondásba keveredtek

2019.08.23. 07:02

Új gyanúsított is lehet a román kislány gyilkosságának ügyében

Botrányosan viselkedtek Gheorghe Dinca családtagjai a román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóságon (DIICOT) tartott maratoni kihallgatáson. A caracali gyilkosságokkal gyanúsított férfi felesége és gyerekei ordítozva tiltakoztak, amiért a kihallgatáson részt vett az elrabolt és megölt Luiza Melencu családjának ügyvédje is. Tonel Pop szerint a gyanúsított felesége többször ellentmondásba keveredett, nagy eséllyel ő is részt vett a bizonyítékok eltüntetésében.

A DIICOT bukaresti központjában csütörtökön tartott kihallgatáson részt vett a caracali gyilkosságokkal gyanúsított féri felesége, egyik leánya és három fia, írta a V4NA.

Már érkezésük is dulakodásba fajult, félrelökték a rájuk váró újságírókat.

Radikális változást hozhatnak a caracali gyilkosságok nyomozásában a mai tanúvallomások, nyilatkozta késő este az áprilisban eltűnt és feltehetően meggyilkolt 18 éves Luiza Melencu családjának ügyvédje. Tonel Pop szerint „a családnak legalább egy tagja” gyanúsítottá válhat, mert az egymásnak ellentmondó nyilatkozatai arra utalnak, hogy „bizonyítékokat semmisített meg, tüntetett el”.

Az ügyvéd, akit egyébként a rendőrök előzetesen nem értesítettek a családtagok beidézéséről, a Dinca-család tiltakozása ellenére részt vett a kihallgatásokon. Állítása szerint a gyanúsított felesége minden bizonnyal a caracali családi házban lakott a 18 éves Luiza Melencu április 14-i eltűnése idején. Az ügyvéd szerint Dinca felesége májusban utazott vissza Olaszországba.

Dinca felesége a kihallgatás után sem nyilatkozott a sajtónak.

Gheorghe Dinca beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Macesanut, amikor elkapta telefonálni, majd elégette a holttestet. Az Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) megállapította, hogy a Dinca házában talált csontmaradványok Alexandra csontjai. Dinca azt is állítja, hogy a 18 éves, áprilisban eltűnt Luiza Melencut is megölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában